Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy telken lévő két különálló...

Batragramzadarma kérdése:

Egy telken lévő két különálló épitménybe hogyan tudok internetet létesiteni?

Figyelt kérdés

2018. márc. 28. 16:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Bekötteted aztán megosztod wifi-vel. Jó router kell hozzá. Ha nagy a távolság akkor bajosabb. Akkor egyszerűbb, ha 2 netet köttetsz.
2018. márc. 28. 16:51
 2/4 anonim ***** válasza:
Simán áthúznám a kábelt akár levegőben akár földalatt egy csőben pl.
2018. márc. 28. 16:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Mekkora a távolság a két építmény között? Ha nem nagy, akár a fő router-ből vezethetsz az egyik LAN portról egy kábelt a másik épületbe egy router-re, ami azon az épületen belül még tovább osztja ha kell vezetéken, vagy wifi-n keresztül a kapcsolatot. Ha az macerásabb lenne mondjuk az elrendezés, vagy a távolság miatt akkor ott a praktikus, bár nem épp betonbiztos megoldás. Jelismétlőkkel tele rakod a telket, hogy nagyobb legyen a wifi hatósugara, így mindkét épület rendelkezni fog internet kapcsolattal. Az már más kérdés, hogy a wifi sebességben sokkal kötöttebb vezetékes kapcsolatnál, de nem mondtad egy szóval sem, hogy fontos lenne számodra a sebesség. Ami még lehet megoldás, ha esetleg a szolgáltatót megkéred, hogy egy előfizetés alatt 2 kábelt vezessen be külön-külön mindkét épületbe. Bár ez necces, simán mondhatják azt, sőt, szerintem nagyobb eséllyel azt is fogják mondani, hogy nem, vagy kérnek érte plusz pénzt is ha netán vállalnák mégis. Amit tudok, hogy az előbbi kettő módszer kivitelezhető, rajtad múlik megcsinálod-e.
2018. márc. 28. 16:59
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Wifivel próbálkoztunk de ha a kábeles netet használod akkor a másik épitményben beáll a wifi és semmit nem tudsz csinálni.Próbálkoztunk jelerősitővel is de nem lett jobb.Kérdeztem a szolgáltatót de azt mondta felesleges két előfizut köttetni tehát ezek kilőve.

A jelenlegi net elavult telefon kábelen jön ami két szálas meghát ez nekem kinai nem értek ilyesmikhez.

Szerintem le is fogják cserélni a régi vezetéket mert vagy 30 éves .Az üzletkötő viszont ajánlotta ezt a swits megoldást.Ha veszek egy 1gbyt-es két vagy három portos eszközt akkor ezzel működhet a dolog,Viszont azt is mondták hogy a szerelőknek nem kötelességük két helyre bekötni max ha megkérem őket és kifizetem a szerelés árát meg a felhasznált egyéb anyagokat.

A gyorsaság annyira nem érint persze ne várjak rá órákat de azért működjön.Remélhetőleg ha igy meg lehet oldani akkor akkor már mindkét helyen egyformán fog futni a net vagy a swits után lassabb lesz a jel a másik épitményben???

2018. márc. 29. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!