Hogyan kell helyesen pasztázni egy processzort/hűtőt?
Az új hűtő gyárilag pasztázva volt, de most le kell szednem. Szétvert az ideg, hogy most vegyek rá pasztát, de úgyis kelleni fog, ha később takarítom.
Annyi féle módszert olvastam, hogy valaki most már írja le a tutit, mert ha megint kell, biztos kivágom a gépet.
Mennyit nyomjak hová, a hűtőre vagy a processzorra, és kenjem el vagy ne kenjem el, ha igen, mivel, milyen rétegben. Nekem valamiért szimpatikusabb az elkenés, mert a hűtőn is úgy van, de sokan azt mondják, buborékos lesz. A mennyiséget pedig még most sem tudom. Ha nem kenem el, nem látom, hogy mennyire fog kifolyni, ha szétnyomja a hűtő.
Elvileg csak közvetlenül a mag alatt kell paszta. Tehát ha elképzeled a procidat hogy néz ki kupaktalanítva. Annak megfelelően kell kinyomni, sokan ezért nem pöttyöt, hanem csíkot nyomnak, figyelni a mennyiségre ne nyomja ki oldalra. Mert ahogy írták előttem a színes paszták nagy része vezeti az áramot.
Régen én is egyenletesen szétkentem a teljes felületen. De az állítólag azért nem jó, mert a hűtő felhelyezésekor légbuborékok maradhatnak, ami rontja a hatékonyságot.
Nézz meg pár videót a módszerekről, és döntsd el:
https://www.youtube.com/results?search_query=thermal+paste+m..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!