8GB DDR4 single channel-ben mennyivel lassabb, mint dual channel-ben 8 giga?
Én single 8 gigásat vennék a helyedben,korábban voltak gondjaim a dual channel-el.
Ha mégis a dual mellett döntesz,mindenképpen szettben vedd,mert a gyártó garantálja,h azok mindenképpen együtt fognak működni! Nem éri meg kockáztatni!
A szett (kit) annyival jobb, mintha külön vennél ugyanolyan típusú memóriát, hogy ott gyártó garancia van azon, hogy működni fog a két modul egymás mellett. Ha pedig mégsem, simán visszaküldheted garanciálisan.
Egyébként nem nagyon éri meg a felárat, talán Ryzen CPU-k mellé ajánlott lehet.
A memória árak nem a DDR3 időszak óta szálltak el, hanem igazából a bányászat felfutása előtt is hirtelen elég durván felmentek az árak.
Én pl. tavaly júniusban vettem egy 2X4GB-os Kingston kit-et, 22 ezerért, ma ugyanez 31 ezer fölötti áron kapható csak. (elég régóta ennyi már az ára)
Mi a többi rendszerelem? Mert egy APU processzorral ellátott gépnél, videokártya nélkül akár 50-70%-kal többet hozol ki köszönhetően a dual channelnek, így konkrét infó nélkül nem válaszolható meg a kérdés.
Kit-ben a gyártó garantálja, hogy menni fog a dual channel (ami a ram részét illeti, ha hibás a lap, az nem az ő saruk), így is cserélik.
Nekem külön-külön vett 8gb-os egységeim vannak és megy dualban (pontosan ugyan az mind a kettő).
A memória drágulás első körben a mobiltelefonok és egyéb okos eszközök miatt nőtt meg, ha megnézed, manapság minden közép és felső kategóriás mobilban alapvető a 3, 4, 6gb ram, de minden "okos" eszközben (mosógép, sütő stb) is megtalálod őket, különben nem is menne. Mivel hirtelen megnőtt az igény, a jelenlegi gyártókapacitás nincs erre felkészülve.
Erre rájön még a samsung monopólium helyzete a memóriagyártásban (memória chipek), plusz a kripto láz miatti hatalmas videokártya felvásárlás is (oda is kell utánpótlás, hatalmas rendelési listák vannak), máris felmászott.
2016 októberében elindult azóta meg se áll.
A készlethiányon túl meg ott van a haszon, miért adja olcsóbban, ha így drágán is veszik a népek? Több marad neki, te meg így jártál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!