Vettem egy Intel Core 2 Quad Q9400 gépet netezésre, kisebb játékokra. Mennyire laggolna rajta a Minecraft, és a Fernbus simulator?
Figyelt kérdés
Igen, én vagyok aki kérdezte, hogy melyik gép a jobb.
Tudom, a Fernbus simulatornak kicsit nagyobb a gépigénye.
2018. márc. 19. 18:38
1/7 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni, 4 GB RAM van benne.
2018. márc. 19. 18:39
2/7 Koplárovics Béci válasza:
Ha ott a gép, akkor miért nem próbálod ki? :)
4/7 A kérdező kommentje:
Még nem jött meg. :) Integrált videokártyája van, nem tudom milyen alaplapja van. Így ha csak a processzort írtam, nem lehet tudni mennyire laggolna?
2018. márc. 19. 18:57
5/7 anonim válasza:
hát a fölső kettő játéknál, inkább a proci számít, de az egy elég jó proci.
4mag, 6mb cache
Ennyiből azt mondom hogy nem fog laggolni, de ha nagyon gyenge az alaplapi vga, akkor igen.
6/7 anonim válasza:
Elég jó, én most fogok venni q9550-et mert q9560-ra nincs 18 000 ft-m sajnos de 9000 van :D 4 gb ram ddr2 800 dual channel. Integrált vga szintén. Simán kihajt szaftos játékokat az intel az intel! 10 évesen is érdemes belefektetni.
7/7 he84 válasza:
Hát elvileg nem fog laggolni rajta a Minecraft, legalábbis jó esetben nem, igaza van az előttem válaszolóknak. Én anno 2015-ben és 2016-ban 3 GB-os gépen játszottam a Minecraft-al, de néha kissé laggolt. Bár mondjuk az még 1 magos procijú gép volt, ez is számított, meg esetleg egyéb is. Már 2017. óta 2 magos gépem van 8 GB RAM-al és így alapból általában nem szokott laggolni. Ráadásul én mod-okkal együtt Minecraft-ozok, több mint 50 darab mod-al, de 80 darab alatt, nem is célom 90-100 fölé menni, de még 80 fölé se nagyon, mert az nem jó terheltség szempontjából, de ha nem emiatt, amúgy se mennék sose 90-100 fölé. Ugyanis azért a Minecraft nem annyira kis igényű a világgenerálása miatt, így bőven kell neki jó proci és elég RAM, hogy ne laggoljon. Ám a RAM-ot be lehet neki állítani a launcher-hében a profilon belül, hogy mennyit kapjon. Ezt 2 magos, 4 magos és ennél több magos prociknál ajánlott, főleg mod-ok használata esetén nem árt neki valamivel több, pláne ha több mint 20-30 darab mod használatáról van szó. Én is beállítottam a RAM-ot neki, hogy mennyit használhat és gy jobb, így olyan 1-2 mod miatt se laggol nálam, amik miatt enélkül a beállítás nélkül láthatóan laggolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!