Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri sli rendszert épiteni...

Megéri sli rendszert épiteni gtx 970-el?

Figyelt kérdés
uj videokártya váráslásán gondolkoztam de nemrég jött ez az ötlet és youtube videon elég jonak tünik. ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban azt szivesen meghallgatnám. gigabyte gtx 970 g1 gamingröl van szo.

2018. márc. 18. 12:42
 1/7 anonim ***** válasza:
38%

Tapasztalatom nincs benne, de ha van SLI képes lapod, akkor inkább még egy 970-et vegyél használtan, mint egy új 1070-et a mai árak mellett.

A 970 alapból nem egy rossz kártya, de SLI-ben szinte nem lenne akadálya semminek vele.

2018. márc. 18. 12:49
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

Dehogynem lenne akadálya, a 3,5GB VRAM már bőven elég ahhoz.(nem adódik össze)

A dupla fogyasztásról nem is beszélve.

Inkább várj egy kicsit a következő generációra és remélhetőleg olcsón hozzá lehet majd jutni használtan GTX 1070-hez.

2018. márc. 18. 13:33
 3/7 anonim ***** válasza:
38%

Odaírtam hogy "Szinte" :D

Persze a VRAM nem adódik össze, de a játékok 90+%-ra elég az még. A fogyasztást pedig nem nevezném akadálynak, azzal nyilván tisztában van az ember.

Hiába jön az új széria (de múltkor azt olvastam épp hogy lehet elhúzzák) tuti nem esne drasztikusan a 1070, ahhoz be kell dőlnie a bányászatnak.

Én még mindig azt mondom hogy jelenleg amit tehet az az SLI, ha nem akar nagyon sokat várni, vagy rosszul kijönni anyagilag.

2018. márc. 18. 13:44
 4/7 anonim ***** válasza:

az a 3.5GB VRAM már rég 4GB, mert szoftveresen elég jól javították a gtx 970 hibáját. Első kézből tudom, mivel több mint 2 évig volt az a kártyám és a legtöbb játék simán 3,8-39GB-ot rakott bele, mégse volt a határ átlépése után 3-5 fps-nél nagyobb esés az átlaghoz képest (mellesleg az is giga g1 gaming volt).

Ha olcsón tudsz szerezni (55-60e körül talán) még egy g1 gaming kártyát (mert ajánlott 2 azonost venni), + egy sli hidat és az alaplapod is támogatja az SLI-t (ez nagyon fontos, mert a legtöbb lap csak amd kártyákhoz való CF-et támogat, sli-t nem) plusz a tápod is elbírja mind mennyiségben mind minőségben, akkor megéri.

Viszont vedd figyelembe, hogy 1-2 év múlva szinte lehetetlen lesz eladni a 2db 970-et, míg egy új videokártyát, mivel újabb és tovább van támogatása, könnyebb elpasszolni használtan.

Sok mindennek kell összejönnie, szerintem nem éri meg.

2018. márc. 18. 14:59
 5/7 A kérdező kommentje:
ha tudsz 55-60ért azt oszd már meg velem légyszi. én ugy nézem 70-75 alat senki nem akar megválni töle
2018. márc. 18. 19:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Mint írtam, ha olcsón tudsz, ez nem jelenti azt hogy most van :D
2018. márc. 18. 19:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem éri meg.

1. Ugye kell hozzá 2DB GTX 970. Jelenleg darabja 75-80 ezerért kapható (használtan), szóval a kettő legalább 150-160 ezer lenne.

2. Kell hozzá SLI képes alaplap, ami elég ritka, és drága is.

3. Kell hozzá egy minőségi táp, amely ráadásul rendelkezik megfelelő mennyiségű PCI-e tápcsatlakozóval. Kártyánként 2db minimum kell (6+8 pin vagy 6+6 pin általában). Ez megint csak baromi drága.

4. A VRAM mennyiség nem adódik össze, tehát le lenne korlátozva a a videoteljesítmény 4GB memóriára.

5. Borzasztó sok lenne a fogyasztása a teljesítménye pedig mindezen kritériumokhoz mérten gyatra lenne.

6. A második kártya mindössze 20-30%-os teljesítmény növekedést hozna átlagosan, mivel a legtöbb játék nincs megfelelően optimalizálva több kártyás

2018. márc. 19. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!