Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PC-vel összedugva kitudok...

PC-vel összedugva kitudok használni egy 4K-s TV-t?

Figyelt kérdés
Gondolkodok egy 4K-s TV vásárlásán, amit a számítógépemmel kötnék össze egy HDMI kábel segítségével. Viszont a VGA-m egy Radeon HD 5770-es cucc, ami nem képes a 4K-ra, csupán 2560 x 1600 a max felbontása, az lenne a kérdésem, hogy ha a gépről játszanék le 4K filmeket a TV-re, megmaradna a 4K, vagy visszabutítaná a VGA maximális felbontására?
2018. márc. 10. 22:39
 1/6 anonim válasza:
Visszatenné 2560x1600-ra, mert a videókártya nem képes lejátszani 4K-t
2018. márc. 10. 22:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát, mivel attól még a lejátszó eszköz maga a géped, annak is a GPU-ja végzi mindezt. És az nem képes 4K-tartalom lejátszására.
2018. márc. 10. 22:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a gyors válaszokat! És mi lenne a legegyszerűbb módja, hogy eltudjam érni a 4K-t? Esetleg egy vinyóval összetudnám dugni a TV-t, vagy valami hasonló? A Pendriveos megoldás tudom, hogy egyszerű lenne, csak annak elég szegényes a tárhelye.
2018. márc. 10. 23:18
 4/6 anonim ***** válasza:

1.

nVidia GT1030, talán a legolcsóbb módja a 4k videolejátszásnak PC-n.

2,

Amlogic S905x vagy S912 processzoros box (Android box, tévé okosító, Android médiajátszó és még ki tudja milyen néven osztogatják). Ha csak lejátszóként használod, LibreElec javasolt.

3,

DLNA hálózati lejátszás, ha smart a tévé.

4,

Chromecast Ultra. Az új VLC 3.0 is képes rá lejátszást küldeni. Lehet, hogy a smart tévé eleve tartalmaz vele kompatibilis megoldást.

5,

Igen, USB merevlemezt is rádughatsz.

2018. márc. 11. 07:06
 5/6 anonim ***** válasza:

ugyanígy voltam, csak én lecseréltem a 4k miatt a videókarit 1050ti-re.

...hát mindent 4kban tud! nagyon megvagyok vele elégedve, minden folyékony! kivéve játékoknál vesz vissza a felbontásból!

én ezt ajánlanám! így teljeskörű lesz a géped a tvhez!..

2018. márc. 11. 07:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha a "minden" alatt érted, hogy 4K multimédia tartalmakat képes megjeleníteni az a 1050Ti, akkor igazad van. Játékokhoz 4K felbontáson édes kevés lenne az.
2018. márc. 11. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!