Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lehet megállapítani,...

Hogy lehet megállapítani, hogy mekkora hűtő kell egy procinak?

Figyelt kérdés
Van egy dell optiplex 755 pc-m, amiben most van egy intel core 2 duo E2180 (2.0GHz) proci. A gép leírása szerint kompatibilis vele az intel core 2 quad Q6700 (2.66GHz) proci. A kérdés az lenne, hogy az erőssebb procinak elég a gyári hűtés, vagy nagyobb hűtőt is kéne bele vennem? Ha kell nagyobb, akkor honnan tudom, hogy melyik elég a procihoz és kompatibilis az alaplappal is?
2018. márc. 4. 14:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha nem akarod húzni, akkor elég szokott lenni a gyári hűtés is.
2018. márc. 4. 15:18
 2/4 anonim ***** válasza:

A gyári nyilván elég egy q6700-hoz.

Még a mai prociknál is csak akkor vesznek külön hűtőt, amikor komolyabb OC-ban gondolkodnak.

Nekem az i5-4590-em is gyárival megy, sosem melegedett túl, komolyabb játékoknál sem. (Persze nincsen húzva, mert nem is lehet.)

Szóval ha te sem akarsz húzogatni, állítgatni rajta semmit, akkor bőven jó a gyári proci hűtő.

Onnan tudod hogy kompatibilis-e az alaplappal, hogy ha pl lga775-ös lapod van, akkor olyan hűtőt is nézel.

2018. márc. 4. 15:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Mivel ez egy speciális Dell alaplap, speciális hűtőfoglalattal, ezért ennek a kérdésnek sajnos nem sok értelme van, mert a gyárin kívül semmilyen szabványos hűtőt nem tudsz a procira rakni.
2018. márc. 4. 15:38
 4/4 Fantom83 ***** válasza:

A Jutyubés videó alapján csak rá lehet rakni másmilyen hűtőt is...

https://www.youtube.com/watch?v=mgFRZ3XDei0

Egyet értek abban,h minden processzornak elég a gyári hűtése,húzás nélkül,csak a másik dolog,h milyen hangosak,ill mikor kezdenek el rakéta porszívó módjára visítani.

Kb. 6-8 éve szakítottam a gyári hűtőkkel,4 éve váltottam AMD-re,ki sem csomagoltam a hűtőjét,azóta is a csomagolásában van,Xigmatek Gaia 1-est használok.

2018. márc. 4. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!