Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a GPU OC érték biztonságos-...

Ez a GPU OC érték biztonságos-e, és károsította volna?

Figyelt kérdés
Van egy MSI 750 2gb-m (nem Ti), mit MSI Afterburnerrel túlhúztam. Jelenleg a core clock +100mhz-n van, a memory clock meg +300mhz-n. Így terheléssel 62 fok-os. Egyszer próbáért felhúztam +200mhz, +400mhz-re, terheléssel próbáltam, és fekete kockát voltak a kép közepén, a ventillátor meg megőrült. Azonnal visszaraktam alapra, és ez károsította-e? Azon kívül, melyik lehet a legnagyobb érték, ami teljesen biztonságos? Válaszaitokat előre is köszönöm.

2018. márc. 1. 20:37
 1/6 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy a számítógép szellőzése kiválló.
2018. márc. 1. 20:40
 2/6 anonim ***** válasza:
A jelenség túlmelegedésről árulkodik, ha rövid ideig tartott és szerencséd van nem okozott nagy kárt, de lehet hogy sikerült egy egy jelentős teljesítménycsökkenést elérned vele.
2018. márc. 1. 20:46
 3/6 A kérdező kommentje:
80 fokos volt a max, szerintem nem az.
2018. márc. 1. 21:59
 4/6 A kérdező kommentje:
és semmilyen telhesítménycsökkenést nem tapasztalok
2018. márc. 1. 22:00
 5/6 MGéza ***** válasza:
Jelentős túlhajtásnál előfordulhat hogy már vagy a gpu vagy pedig a memó hibázott. Nem szabad egyből ilyen brutális emeléseket végrehajtani, 25-50Mhz-s lépésekben haladj és tesztelj gondosan. Nem kell vele sietni sehová, csak fél órán vár elgondolással nem érdemes belekezdeni, jó munkához idő kell.
2018. márc. 2. 10:37
 6/6 MGéza ***** válasza:
*Van rá, akartam írni...
2018. márc. 2. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!