Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor csere után mik a...

Corvin Ákos kérdése:

Processzor csere után mik a teendők?

Figyelt kérdés
Most állok processzor csere előtt: Ryzen 5 1600 a kiszemelt egy Asus ROG b350 alaplappal és 8 giga 3000 mhz rammal. ha ezeket beszerelem a régik helyére kell-e Windowst újrarakni vagy csak ajánlott? És ha újra is rakom a Windows 10-et, elfogadja-e a kulcsot(ami az sem biztos hogy van), vagy a Microsoft fiókkal aktiválódik? A válaszokat előre is köszönöm

2018. febr. 27. 19:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Proci csere után nem kell újrarakni.
2018. febr. 27. 19:25
 2/8 meszike91 ***** válasza:
Az alaplapod is új lesz? Mert akkor ajánlott a windows újrarakása is.
2018. febr. 27. 19:54
 3/8 anonim ***** válasza:

igazi profik állítják hogy bármilyen hardver csere vagy hozzáadás után fel kell tenni a wint.

Mondjuk én max ha alaplapot cserélek, akkor teszem újra

2018. febr. 27. 19:55
 4/8 anonim ***** válasza:
a driverek többségét leszedi a windows, alaplap cserénél javasolt az újrarakás, mert win10-nél most vagy sikerül felrakni neki a drivereket, vagy nem.
2018. febr. 27. 20:14
 5/8 anonim ***** válasza:

Ohh persze nem kell újra rakni. Azt mikor jönnek a hibák hibák hátán akkor átgondolod, hogy lehet érdemes volna újra rakni. Aminél nem szükséges azok a bővítőkártyák (pl AIC SSD-k, Hálózati kártyák, Videókártyák). Aminél még nem kell azok a tárolók, optikai meghajtók. A "core" komponenseknél viszont ajánlott a hibák elkerülése végett. "Core" komponensek alatt értsd a procit, alaplapot és RAM-ot, ezért is ezek cserélését érdemes egy időben elvégezni. És mielőtt jönne valaki, hogy ennyi erőből a videókártya is alap komponens, nem feltétlen. Nem véletlen léteznek integrált megoldások :)

Én mikor legutóbb (először és utoljára) próbálkoztam újratelepítés nélkül procit cserélni, nos, elindult rendszerinduláskor a hibakeresés és be sem tudtam lépni a rendszerbe vagy épp más egyéb hiba állt fent, amikre nem emlékszem, csak annyit tudok, hogy nem lehetett használni a gépet. Lehet, hogy azóta változott a helyzet (win7-el történt meg az esetem), de én azt mondom csak időt spórolhatsz meg azzal, hogy kapásból újratelepítéssel indítasz. Legtisztább, tutira stimmelni fog, nem kell bajlódni feleslegesen.

2018. febr. 27. 20:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Anno amd-ről váltottam intelre. Win 10 pro. Nem kellett újrarakni. Szerelés elött régi driverek törlése. Felismerte az új hardwereket, telepít, működik. Azóta töretlenül hibamentesen. Két hete cseréltem az i3-asomat i7-re. Megy? Mint az atom.

Windows 10 rugalmasan kezeli a hardverváltozásokat. Win 7-el persze gondok voltak. Ez tény.

2018. febr. 27. 20:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Mindenképp tedd újra a rendszert. Egyrészt ártani nem fog, pláne ha már több nagy frissítést is megélt, másrészt meg vagy működik, vagy nem, amiből utóbbira van nagyobb esély. A kulcs sorsa kérdéses, de ezen nem változtat semmit sem, akárhogy is döntesz az újratelepítést illetően.
2018. febr. 27. 20:44
 8/8 anonim ***** válasza:

A kulcsod nagy valószínűséggel jó lesz most is. Mivel alaplapot váltasz, nem fogod tudni beaktiválni MS-fiókkal a rendszert. Alaplaphoz rendeli, az alapján azonosítja a gépedet a Microsoft aktiváláskor, szóval ha alaplapot is cserélsz akkor nem fogja felismerni MS-fiókon keresztül az adott gépet (ami ugyanaz, csak az alaplapod más), így nem fog aktiválni semmit. Viszont ha fogod, és beírod az előzőleg használt kulcsot telepítés után akkor az is megfelel. Mivel nekem Retail kulcsom van, ami csak egy eszközön aktiválható, ezért azt hiszem neten a fiókomba lépve töröltem az eszközeim közül a gépemet alaplapváltáskor. De még egyszer mondom, nem biztos. Lehet nem csináltam semmit, csak újra raktam a gépem. A lényeg, az elvileg egyszer használható Retail kulcsot fel tudtam használni még egyszer, szóval neked is menni fog. Ha meg nem Retail kulcsod van akkor meg pláne menni fog, csak újra be kell írni a kulcsot.

#6 Jó tudni, hogy a Win10 már ilyen rugalmasan kezeli a hardver változásokat. Attól még persze sosem fogok így neki látni a gépnek ahogy te írtad. Inkább újra rakom, a letűnt rendszerek ezt a "reflexet" nagyon mélyen elásták bennem :D

2018. márc. 4. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!