Hogyan javítsam / cseréljem ki a videokártyám elromlott hűtőjét? GIGABYTE nVidia Geforce GTX 550 Ti 1GB (100mm fan)
Elszállt a videokártyám hűtése. :(
Iszonyat zajos + néha egyszerűen lelassul (és ilyenkor, ha nem veszem észre – gondolom, a túlmelegedés miatt kikapcsol => monitor off)
Nyilván csak a hűtőt kéne kicserélni / megjavítani. (a tisztítás megvolt)
nézegettem ilyen olajozós videókat stb. de nem nagyon vagyok előrébb.
Ha van valami tanácsotok, esetleg ismerősötök, aki képben van a PC bontó világban, fórum a témában légyci szóljatok.
(nyomozás in progress)
U.i.:
A dühítő az egészben:
1) pár hónapja ki akartam már cserélni, de a kiszabott bitcoin miatt az egekben vannak a VGAkártya árak.
2) a hűtőt leszámítva nincs vele semmi gond.
3) viszont hűtőt nem egyszerű találni az ezer fajta csatlakozás miatt pont ehhez a típushoz. (standardizálást!!! rióóóta!)
Nos a regi gepemmel volt hasonlo gondom. Az otletet meg egy szamtech boltban adtak.
Kiszereltem a vga ventijet, es vettem a helyere egy standard olcsobb 80 mm ventit. Mivel a bordakra nem sikerult rafogatni a merete miatt, igy rigipsz tartoelembol csinaltam allvanyt a ventinek, ami a gephaz aljan volt rogzitve, es pont annyi magas volt hogy finoman erintkezett a bordaval, de nem nyomta a kartyat. siman radugtam az alaplapi cpu csatlakozora, igaz igy maxon porgott, de megoldodott a huttes, meg jo sokaig mukodott igy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!