Vennék egy egybe-konfigot, szerintetek melyik a jobb választás?
Alapvetően már majdnem eldöntöttem hogy a kettő közül melyik vegyem meg, de gondoltam több szem többet lát, illetve biztos vagyok benne hogy sokan sokkal jobban értetek ezekhez a dolgokhoz, ezért teszem fel a kérdést.
Előre is megjegyezném: tudom hogy vannak ennél sokkal-sokkal jobb konfigok, de nekem már ez is egy óriási előrelépés lesz.
PC-1:
Motherboard: AM4 A320M, PCle/DDR4/SATA3/GLAN/7.1/USB 3.1
Processor: AMD Ryzen 5 1400, 14nm 4-physical/8-logical core, 8MB L3 cache, 65W, 3.2GHz (Turbo frequency 3.4GHz)
RAM: DDR4 8GB
Hard disk: 1TB SATA3 (Rotation speed 7200rpm)
GPU: AMD Radeon RX560, 2GB/GDDR5/128bit
Optical device: DVD+/-RW SATA/black/ DVD Multi Writer
Sound card: 7.1 System (Integrated on the motherboard)
Power supply: ATX 550W
PC-2:
Motherboard: LGA1151 H110M PCle/DDR4/SATA3/GLAN/7.1/USB 3.0
Processor: Intel Dual-Core G4560, BOX 14nm, 3.5GHz
RAM: DDR4 8GB
Hard disk: 1TB
GPU: GeForce GTX1050, 2GB DDR5, SL-DVI-D/HDMI
Optical device: DVD+/-RW SATA/black, DVD Multi Writer
Sound card: Integrated
Power supply: ATX 500W
Tudtam hogy kifelejtek valamit...
Alapvetően gaming-re és netezésre kell a masina.
Ez milyen oldal? Tápegységről nincs semmi információ, dvd lejátszó meg minek 2018-ban? Ram pontos típusa is esszenciális ezekhez a processzorokhoz, aztán a videokártyákban se mindegy, hogy milyen hűtés van rajtuk. Az alaplapon is csak a chipsetet tudjuk.
Gyakorlatilag a processzoron kívül nem tudunk semmit, így egyiket se tudjuk ajánlani.
játékra második a jobb videokártya miatt, egyébként meg az első, de így, hogy semmi infó nincs a tápról, alaplapról, ramról eléggé lutri mindkettő.
Gyanítom valami fapados mindegyik, ami épp olcsó volt és ott rohad a polcon.
Mennyibe fájnak ezek? Lehet itt jobbat írnak neked, a legtöbb webshopnál meg lehet kérni összeszerelést és máris jobban kijöttél.
Ilyenkor szokták itt mondani hogy írj egy ár keretet és összeállítanak egy konfigot.
Mennyid lenne rá?
Szerbiában élek így a konfigok egy szerb weboldalról származnak, én fordítottam le a szövegeket amiket le kellett.
Elvileg ez az alaplap: [link]
Videókártya: [link]
A Ramról és a tápról én sem tudok semmit, de majd írok nekik hogy mi a helyzet.
DVD író pedig jól jön, vannak még a házban lemezek amiket néha előveszek, illetve szoktam kiírni zenéket is.
A második konfigot hanyagolom, az első ára forintban kb. 150k.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!