Melyik tápegység a jobb? Az M-Tech Box 450W vagy a Corsair VS Series 450w?
Van egy régi gépem a szekrénybe, és ez volt benne gyárilag FSP Group FSP250-50SAV (PF) 250W
de én ki cseréltem egy nagyobbra FSP FSP300-60SGV 300W
Akkor szerinted olyan rosszak mint a HKC CODEGEN Chieftec?
A mostani gépembe ez a táp van: FSP 400W HEXA meg vagyok vele elégedve.
Chieftec tápot csak azért kérdeztem mert itt ilyen tápokkal árulják a gépeket: [link]
Én gépemet is itt vettem, csak nekem HKC táppal adták.
De az óta vettem bele SSD-t még egy HDD-t tápot még egy kék ledes ventilátort.
Nekem jó ez a gép:
Táp: FSP 400W HEXA
Alaplap: MSI H61M-P31 G3
Processzor: intel® core™ i3-3220 cpu @ 3.30ghz 3.30 GHz
Ram: 8GB DDR3 1333Mhz
SSD: Adata SP920 128 GB
HDD: Toshiba 1TB
HDD: WD 1TB
Ami van a szekrényben gépem azzal az a baj, hogy néha el tűnik a DVD író meghajtója ha le fagy a gép, utána csak széjjel kell szednem a gépet le csatlakoztatni a meghajtót, és utána vissza rakni és darabig jó, 2 db DVD íróval teszteltem már. Hálózatba be dugom a gépet, akkor be kapcsolom a gépet felpörögnek a ventik és le áll a gép magától és egyből újra indul, nagyon kicsit észre lehet venni kicsit púpos 3 db kondi az alaplapon. 2x fordult elől cserélgettem a ramokat és nem volt kép, szerintem az alaplap már haldoklik. HDD sajnos meg adta magát és azt írja ki lemezolvasási hiba történt. És nagyon meleg a tápegység hiába vettem azt a 300 wattosat, a HDD is nagyon meleg volt meg a gép ház is.
Gondolkodok róla érdemes e még vegyek bele egy új HDD-t pot gépnek szerintem jó lesz, addig meg el van a szekrényben. Szerinted hülyeség foglalkozni vele?
Régi gépem:
MSI 865GM3-LS P4 Alaplap
Intel Celeron D 2,53 GHz Processzor
RAM 2GB
FSP Group FSP250-50SAV (PF) 250W / FSP FSP300-60SGV 300W Tápegység
WD 1TB
LG DVD író
#22.
"Chieftec tápot csak azért kérdeztem mert itt ilyen tápokkal árulják a gépeket"
Ezek a weboldalak nem mérvadók, az itt összerakott PC-k kerülendők.(kivétel a Brand PC-k)
Egész jó kis konfig lett belőle.
S478-os konfigról van szó, nem érdemes már vele foglalkozni mert nagyon régi és rengeteg a hibalehetősége.
Az alaplap lehet a hibás szerintem is.
Az az igazság hogy amennyiért felújítanád sokkal jobb Brand PC-t lehet venni:
20K-ért már LGA775 ami teljesen jó pót PC-nek.(nem reklám csak példa, vannak olcsóbban is de mindenképpen LGA775-ben érdemes gondolkodni esetleg AM3)
Nagybátyám Konfigja:
Processzor: Intel processzor celeron E3400 2.60 GHz, 800 MHz FSB
Alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2L
Ram: 4GB
Tápegység: CODEGEN 300X 300W
Merevlemez: ST360015A 60 GB (Ezen van neki a rendszer).
Merevlemez: Toshiba 1TB
Windows 10 Home
Én nekem az ő gépe már lassú (Ő neki is lassú néha), én már hozzászoktam az én gyors gépemhez.
Szerinted már cserélnie kellene az összes alkatrészt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!