Láng andris kérdése:
Megéri DDR4 ramra váltani?
Figyelt kérdés
Van egy gépem ami egy i5 4460, asrock b85m pro4, és 16Gb DDR3 ramot taertalmaz. (+GTX 950 de az most nem fontos). A procimat szeretném lecserélni egy i7 7700k vagy egy 6700k-ra lecserélni. Ezeknek a prociknak más a socketjük (1151) ugyhogy lapot kell cserélnem, és szinte alig van a neten 1151 és ddr3 kombós lap. Ha váltanék ddr4-re az méreg drága lenne, mivel most van 4 db 4gb DDR3-as ramom. Szerintetek vegyek ddr4-es ramokat vagy vegyek egy alaplapot ami 1151-es és ddr3-as?2018. febr. 17. 11:37
1/9 anonim válasza:
Én akkor vennék DDR4-es alaplapot, ha el tudnám adni a DDR3-as modulokat, és lennének eladó DDR4-es modulok, így viszonylag olcsón megúsznám. Gyakorlati DDR4 tapasztalatom nincs, de ezek némileg gyorsabbak, és kevesebbet fogyasztanak.
2/9 anonim válasza:
A sima DDR3-as memória elég káros a SkyLake és Kaby Lake processzorokra. A DDR3L (Ez ugye kisebb feszültégű) biztonságosabb, de még mindig a DDR4 ajánlott.
3/9 anonim válasza:
DDR3-at ne akarj inkább újabb platformokhoz. Egyébként nem lenne elég egy i7 4770 is? Az töredék áron megvan használtan, DDR3 kompatibilis teljes mértékben, és a teljesítménye is jó. Ráadásul ha esetleg játékokhoz használnád a gépet, akkor nem a CPU a leggyengébb láncszem.
4/9 MGéza válasza:
3-as válaszadóval értek egyet, i7-4770 tökéletesen elég lenne neked, bármire. Egy erősebb vga-val jobban járnál, ma már a GTX 950 erősen alsó-középkategóriásnak számít.
5/9 A kérdező kommentje:
csak azért akarok procit cserélni mivel nagyon sok játéknál nincs kihasználva a VRAM 3/4-e sem mégis az FPS-em 30-40 között ingadozik.
2018. febr. 17. 14:52
6/9 MGéza válasza:
A vram kihasználtsága másodlagos. A gpu kihasználtsága mennyi? MSI Afterburner, monitorozd az egészet, szerintem a gpu lesz a gyenge pont.
7/9 A kérdező kommentje:
nekem asus gtx 950 oc direct cu stb.. kártyám van. azzal is működni fog az afterburner?
(én asus gpu tweak 2-t használok)
2018. febr. 17. 15:07
8/9 anonim válasza:
A te esetedben nem éri meg platformot váltani, vegyél használtan egy gyorsabb processzort, de szerintem a videokártya lesz a gond
9/9 MGéza válasza:
Működik vele igen. De nem túlhajtásra kell neked hanem monitorozásra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!