Van itt aki ért az Eagle nevű tervező programhoz?
Egyébként meg olvasd el ezt:
Fussak neki még egyszer? hmmmm :D
Hát a feladat hogy Z80CPU 4Mhz órajellel 8Kb ROM 32Kb RAM Cetronics Párhuzamos portal Csavart érpár soros portal
Megtervezése csak tervezni kell nyákot készíteni nem
"Fussak neki még egyszer? hmmmm :D
Hát a feladat hogy Z80CPU 4Mhz órajellel 8Kb ROM 32Kb RAM Cetronics Párhuzamos portal Csavart érpár soros portal "
Belátod magad is,hogy nem a processzort kell megtervezned ( amihez vékony és vastagréteg áramkör tervezési ismeretek és speciális programok kellenek ? )
Mert te ezt írtad "kolléga".
Egyébként a szobatársam egy DSP procit boncolt fel RE módszerrel, abból írta a szakdolgozatát - nem lehetetlen feladat. Én távközléssel foglalkoztam, de azért pár dolgot már készítettem, nem nevezném profinak magam.
Visszatérve a kérdésedre, itt egy kapcsolási rajz:
A soros rész minden további nélkül átalakítható párhuzamossá, egy kis kutató munkával.
A Z80 egy nagyon jól dokumentált dolog, van hozzá bőven leírás. Ha esetleg téged érdekel mélyebben az I/O rendszerek világa akkor Dr Kónya László PC elektronika című munkáját ajánlom figyelmedbe. Ebben le van írva a soros és a párhuzamos illesztés áramkörei, sőt egy konkrét ZX 80 alapú mikrogép leírása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!