Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miert nem tudom GPT re konvert...

Miert nem tudom GPT re konvertalni a hddm?

Figyelt kérdés
Adott egy win10pro 960evo SSDn. Adott egy 3tbos full szabad HDD. Amint az elso particiot megcsinalom levalaszt egy 750gigas reszt amit nem particionalhatok se semmit nem kezdhetek vele. Particios programom (vagy 5ot vegigzongoraztam) azt irjak konvertaljam GPT re. Ha atkonvertalom akkor nem bootol a windows az ssdrol es elorol kezdodik az egesz. Ha a windows telepitojeben a diskpartal atkonvertalom, azt engedi de amint letrehozom az elso particiot ugyanugy ugrik 700giga. Ha atkonvertalom es ugyhagyom felteszem az ssdre a wint, bootol a gép, minden program tovabbra is MBR nek mutatja. A windows lemezkezelojeben a konvertalas GPT re szurke, nem kattinthato. Valaki megoldás? Alaplap: auros z370 ultra gaming. Cpu: 8700k.
2018. febr. 14. 21:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Na ezért szokták javasolni, hogy windows telepítésnél húzzunk le minden meghajtót az SSD kivételével, ugyanis hajlamos szanaszét pakolászni magát, ha több lemezt lát. Valószínű ez okozza itt is a gondokat.
2018. febr. 14. 22:25
 2/4 A kérdező kommentje:
Koszi a tippet holnap megprobalom.
2018. febr. 14. 22:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Azt a részt azért választja le szerintem, mert az MBR nem támogat 3TB-ot, csak max. 2,2 TB-ot lát ha jól tudom. A Windows 10 UEFI (GPT) módban van telepítve? Én arra tippelek, hogy nem. Én megpróbálnám EASEUS partition Manager programmal átkonvertálni a HDD-t GPT-re, vagy törölnék róla minden partíciót és eleve GPT módban formáznám le EASEUS-al vagy a Windows lemezkezelőből.. Ha azzal se megy, akkor valami más baj van.
2018. febr. 15. 05:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Ujraraktam a wint ugy hogy a hdd levolt huzva, utana windowsb ment a konvertalas es igy mukodik
2018. febr. 18. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!