Laptop Blue Ray Rom helyére be tudok tenni SSD-t?
Nemrég vettem elég komoly Acer Nitro laptopot, és van benne Blue Ray rom, csak rájöttem, hogy ezt kb. szerintem soha nem fogom használni.. :(
Ha lehet kiszedném és a helyére szeretnék SSD-t rakni!
Megoldható?
Köszi a segítséget!
:o
Ja az nem biztos hogy kivehető??
Van csavar a laptopon ott közép tajékon, már ki is csavaram, de kihúzni nem tudtam a Romot, pedig kicsit meg is feszegettem, de nem mertem még erősebben húzni!..
Lehet hogy fix? A francba.
Ha jól Emléxek..
A dobozát hirtelen most nem találom
Kiszedhető az. Itt a csávó gyönyörű szépen kapja szétfele mint foxi a lábtörlőt: https://www.youtube.com/watch?v=Hhqm2yg_aiI
Amúgy M.2 -es SSD slot is van benne. Igaz egy kicsit jobban szét kell szedni hozzá a gépet. De így megmaradhatna a Blu-ray író is.
Köszi, igen van benne m.2-es slot is, azon is gondolkodtam hogy olyat vegyek e bele..
Csak hát ahhoz biztos szerviz kéne, én nem merem az egész panelt kiemelni belőle! A szerviz meg biztos elkér szép összeget a betételért..
de, mit tanácsolnátok inkább?
Ha már egy optikai meghajtót nem tudsz kiszerelni, akkor neked csak csak a szerviz jöhet szóba, mert a végén még elrontod. Amúgy is, ha garis még a cucc, úgyis a hivatalos szervizzel kell egyezkedni fejlesztés ügyében, másképp ugrik a gari. És ha időközben alaplapos lesz, nem éri meg majd megcsináltatni, olyan ára lesz.
A munkadíj+szállítás, nem hiszem hogy több lenne egy tízesnél. Meg persze az SSD ára.
köszi a válaszokat!
Lehet hogy tényleg csak nagyobb erővel jönnek ki az az optikai meghajtó, de azért ne nézz, nem vagyok én akkora balfék pedig..! :D
magamnak, és családtagoknak is szerelem az asztali gépüket ügyesen, elégedettek is, de ez a laptop.. nem merem egyszerűen feszgetni.. ugye jó drága is volt..és úgy is állok hozzá....
hát bele biztos nem fogok nyúlni! :)
köszi
Hát ez van. Sajnos már optikai meghajtó miatt is szét kell szedni. Ha meg már meg van bontva, akkor annyi erővel M.2 SSD is mehet bele.
A gyártó is elég köcsög amúgy, simán rakhatott volna a hátoldalára egy kis ablakot, ahol hozzáférhető az M.2 foglalat, a RAM -ok és a CMOS elem. Csak hát éhes kapitalista világban élünk. Tudják hogy így kevesebb lesz a bátor vállalkozó, így le tudják nyúlni a delikvenst egy kis szerviz díjjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!