Siemens PLC, analog szenzor szimulacio?
Sziasztok,
Most tanulok a PLC-kröl, es a sulimban elkezdtunk osszerakni egy projektet.
Adott egy Siemens PLC analog input modul (4xU/I 2-wire).
A modul 4..20mA-re van allitva, tehat az aram lesz a mert mennyiseg. A bemenetre egy egyszeru homerseklet szenzor lesz kotve kesobb, viszont addig szeretnenk szimulalni a szenzort valamilyen modon. Ehhez van egy analog output (4xUI) modul. A problema az, hogy egyszeruen nem tudom a kb 5mA-t atlepni. Multimeterrel mertem, es akarmilyen erteket adok meg az output modulnak kimenetnek, az mindig minimum 3.5mA, maximum 5mA... Kellene koze egy terheloellenallas esetleg? Honnan tudom mekkora kell?
Attól függ milyen PLC (S5, Logo, S7-200, S7-300, S7-400, S7-1200, S7-1500, C7, stb) és milyen modul pontosan és mi hogy van beállítva és mit hova kötöttél be.
A 2 vezetékes (2-wire) bemenetről tudni kell, hogy megtáplálja a távadót a mérővezetéken át.
Kedves Szirty, koszi a valaszt!
ET200SP-rol van szo.
Igen, nekem is ez a problemam, hogy a rajzok szerint a szenzor a tapot az analog input modultol fogja kapni kesobb. Ezert fogalmam sincs, hogyan tudnam a szenzort szimulalni egy analog output modullal.
Jelenleg igy nez ki a bekötes:
AI 13 (I bemenet) megy az AO 1-re (I kimenet).
Kozos fold van, mind2 modul 24VDC-t kap.
ez igy nagyon nemjo..
Kesobb, ha meglesz a szenzor, akkor igy fog kinezni:
AI 13 (I bemenet) megy a szenzor I kimenetre,
AI 9 (tap szenzor fele) megy a szenzor U-ra. (kozos fold stb.)
Gondolom az ugy mukodni fog. Valami otlet esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!