Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Siemens PLC, analog szenzor...

Siemens PLC, analog szenzor szimulacio?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Most tanulok a PLC-kröl, es a sulimban elkezdtunk osszerakni egy projektet.

Adott egy Siemens PLC analog input modul (4xU/I 2-wire).

A modul 4..20mA-re van allitva, tehat az aram lesz a mert mennyiseg. A bemenetre egy egyszeru homerseklet szenzor lesz kotve kesobb, viszont addig szeretnenk szimulalni a szenzort valamilyen modon. Ehhez van egy analog output (4xUI) modul. A problema az, hogy egyszeruen nem tudom a kb 5mA-t atlepni. Multimeterrel mertem, es akarmilyen erteket adok meg az output modulnak kimenetnek, az mindig minimum 3.5mA, maximum 5mA... Kellene koze egy terheloellenallas esetleg? Honnan tudom mekkora kell?

2018. febr. 8. 10:21
 1/3 Szirty ***** válasza:

Attól függ milyen PLC (S5, Logo, S7-200, S7-300, S7-400, S7-1200, S7-1500, C7, stb) és milyen modul pontosan és mi hogy van beállítva és mit hova kötöttél be.

A 2 vezetékes (2-wire) bemenetről tudni kell, hogy megtáplálja a távadót a mérővezetéken át.

2018. febr. 8. 19:38
 2/3 A kérdező kommentje:

Kedves Szirty, koszi a valaszt!

ET200SP-rol van szo.

Igen, nekem is ez a problemam, hogy a rajzok szerint a szenzor a tapot az analog input modultol fogja kapni kesobb. Ezert fogalmam sincs, hogyan tudnam a szenzort szimulalni egy analog output modullal.

Jelenleg igy nez ki a bekötes:

AI 13 (I bemenet) megy az AO 1-re (I kimenet).

Kozos fold van, mind2 modul 24VDC-t kap.

ez igy nagyon nemjo..

Kesobb, ha meglesz a szenzor, akkor igy fog kinezni:

AI 13 (I bemenet) megy a szenzor I kimenetre,

AI 9 (tap szenzor fele) megy a szenzor U-ra. (kozos fold stb.)

Gondolom az ugy mukodni fog. Valami otlet esetleg?

2018. febr. 9. 07:11
 3/3 Szirty ***** válasza:
Az analóg bemenetet állítsd át 4 vezetékesre a teszt idejére.
2018. febr. 9. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!