Venni akarok egy laptopot, de nem lehet bele HDD-t rakni. SSD nem menne tönkre a torrentezéstől?
2018. febr. 7. 06:45
1/8 anonim válasza:
Lehet. Semmi baja nem lesz.
2018. febr. 7. 07:11
2/8 anonim válasza:
-Baja nem lesz neki csak idő előtt megeszi a fene, ha szerencséd van akkor még garin belül.
Persze tudni kéne mennyit töltesz le naponta, és mekkora ssd.
Azért ne feledd, ha az ssd-t megdöglik, akkor adatot vissza nem szerzel róla!
2018. febr. 7. 08:01
3/8 Derwer válasza:
Az SSD minden egyes olvasástól és írástól fárad / romlik.
De még torrenttezéssel is hamarabb avul el , mint hogy ténylegesen tönkremenjen.
Mindezt 3 év Torrent után mondom.
2018. febr. 7. 08:02
4/8 P.O.C. válasza:
Mi laptop típusa? Általában mindegyikbe lehet HDD -t rakni, pl az Optikai meghajtó helyére amit úgysem használ ma már szinte senki.
Amúgy a folyamatos üzem a laptopnak sem tesz jót. Mert ugye a torrent sok seed idővel is jár. Normál esetbe meg annyit úgysem használod a laptopot, mint amit a seed miatt bekapcsolva tölt. Javaslom máshogy old meg a torrentet.
Pl egy Raspberry Pi -re kötött külső vinyóval. Az non stop mehet, jelentéktelen fogyasztás mellett.
2018. febr. 7. 08:20
5/8 anonim válasza:
Lehet vele, csak minél többet használod (írás-olvasás) annyival rövidebb lesz az élettartama.
2018. febr. 7. 08:24
6/8 anonim válasza:
Nemigaz már, még mindig ezzel az élettartam dumával jöttök? Felejtsétek már el. Egy ssd gyakorlatilag ugyan úgy használható, mint egy hdd. Egyáltalán nem azért lett kitalálva, hogy óvjátok mint a szemetek fényét. Nem Csak op. Rendszernek találták ki. Egy átlagos használat mellett is (sok írás, olvasás) sanszos, hogy előbb elavul, vagy csak a vezérlője purcan ki. Hihetetlen, hogy még mindíg az élettartam dumával etetitek a laikus usereket.
2018. febr. 7. 15:08
7/8 anonim válasza:
egy oldalon olvastam,ahol tesztelték őket, extrém írással és az olcsóbb kategóriás kb 300 TB írt adat után adta meg magát a jobbak még tovább bírták. De tegyük fel rosszul járunk és bír 100 TB írt adatot mert mondjuk tényleg egy elég gyenge minőségüt veszünk. Egy átlag user mint pl én is kb 2 GB írt adatot termel évente. Ez sok film, stb írása letörlése majd ujra írása letörlése, meg egyéb dolgot. tehát 2GB írt adat/év és 100 TB körüli írt adatot biztos bír a mai SSD-k 90%-a. ez átlag embernek 100 vagy 1000 éveket jelent.. Tehát ennyit arról mennyire rossz.
2021. máj. 2. 19:59
8/8 anonim válasza:
u.i mielőtt lepontozzátok 2 TB irt adat/év akart lenni az éves használat nem 2 Gb
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!