Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tényleg megéri két alaplapot...

Tényleg megéri két alaplapot venni?

Figyelt kérdés

Párszor olvastam neten, itt is, meg külföldi fórumokon is hogy vannak akik 2 alaplapot vesznek amikor összerakják a gépüket. (vagy a másikat egy kicsit később, de vesznek)

A magyarázat az volt ha tönkre megy a lap, akkor később ne horribilis áron tudjanak venni hozzá pl 5 év múlva.

Nektek erről mi a véleményetek?

Én is gondolkoztam már ezen, bár nekem csak egy B250M-es lapom van.

Másik kérdés: Az új 8. generációs intel procit támogató lapokba bele fog menni egy 7. generációs (nem K-s) proci? (H310/B360 asszem)

2018. febr. 5. 10:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A gyártók direkt úgy oldják meg, hogy ha régebbi géped van és bedöglik, inkább rohanj komplett újat venni. Az újabb alaplapoknál is megoldhatnák a visszafelé kompatibilitást, de eszükben sincs, nem szempont náluk. Nekik az az üzlet, ha új platformra váltasz. Ha megnézzük, Haswell-es procikat, RAM-okat még elég nagy választékban lehet kapni újonnan is, de alaplapot hozzájuk nem lehet kapni már sehol, csak esetleg a használt piacon, ami valljuk be eléggé lutri. Ebay-en arany árban adják az ilyen lapokat. Tegnap egy sima H97-es alaplapot láttam 40 ezerért: [link]

Ezt igazából a kereslet/kínálat határozza meg. Pár éve azt se hittük volna el, hogy 16GB DDR4 RAM 60ezerbe fog kerülni.

2018. febr. 5. 17:39
 12/17 anonim ***** válasza:
szó szerint egy pár éve, mert 2016 novemberében azon hőbörgött mindenki, hogy a kingston hyperx fury 8gb 10e helyett 12e XD
2018. febr. 5. 21:04
 13/17 szántóvető ***** válasza:

11-es miről beszélsz?még mindig van választék belőlük.

[link]

2018. febr. 5. 21:59
 14/17 A kérdező kommentje:

Hm végülis úgy döntöttem egyelőre nem veszek, max 3 év múlva gari lejárta fele, ha lesz olcsón árukeresőn (max10k), akár B250M, akár H110M (tudom bios..) :D

Amúgy eléggé megosztóak a kommentek.

2018. febr. 5. 22:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Mindenki szerint baromság.

Milyen megosztásról beszélsz?

2018. febr. 5. 22:16
 16/17 anonim ***** válasza:
#13 Ezek alsó kategóriás lapok. Irodai gépekbe elmennek,de komolyabb gépekbe már nem tenné őket senki. Valószínűleg azért is maradtak készleten. Egy i7 4790K alá biztos nem volna célszerű ilyen alaplapot rakni. Ha megnézed, komolyabbakat mint pl. a Z97-es vagy a H97-es alaplapokat sehol nem lehet már kapni.
2018. febr. 6. 00:15
 17/17 szántóvető ***** válasza:
ez igaz.az ebayen még vannak minőségibbek,bár nem sok.
2018. febr. 6. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!