Mi a tanácsotok gaming config-ot illetően?
Nemigazán vagyok otthon a pc-k világában,mostanában sokat olvastam a témával kapcsolatosan,de azért persze segítségeteket kérném egy olyan konfig összeállításához,ami pár évig megállja a helyét.
Perifériákat már megvettem,a monitor egy asus rog strix xg27vq,egér az asus rog gladius 2,a billentyúzet pedig asus strix tactic pro,mivel nemigazán értek ezekhez a dolgokhoz sok utánaolvasás után döntöttem a termékek mellett.
Nos tehát full hd játékra szeretnék gépet,nem szeretnék overclockolni,max 300k tudok rászánni.
Előre is köszönöm a válaszokat.
VGA àrak az egekben, most nem éri meg venni azt sajnos. (Pl 1060 6GB decemberben 110K, most 160 vagy több)
Amúgy i5 8600k+z370 lap+16GB ddr4 Ram+GTX 1060 3/6GB+500W táp(EVGA 500W bronz)+1TB HDD (WD10EZEX)
Ha nem kerülnének most a vga-k 50-60%-al többe, ki is jönne 300-ból.
Márkát nem írtam, kinek mi.. Én lapból és VGA-ból a Gigabyte-ot szeretem, ramból a Kingstont és a HyperX-et.
vga:
Maradék PCX-ről
Samsung 250GB EVO 850 M.2 MZ-N5E250BW SSD meghajtó 12+24 hó gar.
NZXT Source 340 CA-S340MB-GB fekete-kék számítógép ház 12+12 hó gar.
Asus Prime B350-PLUS alaplap 12+24 hó gar.
AMD Ryzen 5 1600 YD1600BBAEBOX processzor 12+24 hó gar.
G.Skill Aegis 8GB DDR4 3000MHz F4-3000C16S-8GISB memória 12+24 hó gar.
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 12+12 hó gar.
Enermax 450W Triathlor Eco ETL450AWT-M tápegység 12+24 hó gar.
Termék összesen: 204 328 Ft
Ez így 310e.
Sajnos a videokártya hiánycikk, akárcsak a memória, ezért az árak nagyon felkúsztak. Másfél éve pl 10e volt 8gb ram, most ha 27e alatt találsz összeteszed a két kezed.
# 2/2
Jó Ryzen-es konfig amúgy, viszont VGA-t nem érdemes használtan venni ha nincs rá legalább 1 év gyártói garancia.
99% hogy szénné van bányászva az a kártya, tehát nagyon jól meg kell gondolni :(
Köszönöm a válaszokat.
Gondolom a kriptovaluta bányászat emelte meg így az árakat.
Éppen ezért nem is szeretnék használt cuccokat venni,meg egyébként sem.Jó néhány éve nincs számítógépem,és azóta persze nagyot fejlődött a technika,amit egyáltalán nem követtem,és persze az árak is.Utoljára akkor volt gépem amikor bejött a core2 duo és még nagy szám volt a 8800gt..
Nem tudom érdemesebb lenne-e külföldön megvásárolni az alkatrészeket,megyek angliába február végén,május környékén pedig hollandia,utána valszeg németország.Lehet előbb körülnézek külföldön mielőtt beleugranék itthon,végül is nem sürgős.Bár gyanítom hogy túl nagy különbség nem lehet az árakat illetően.
nagy különbség nem lesz, mert ugyan úgy elviszik máshol is.
Most sajnos nagyon nem éri megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!