Radeon RX 480-ról RX 580-ra váltás értelmes fejlesztés? Vagy a különbség alig valami?
Tehát minden marad cpu ram stb, de a radeon 8 GB rx 480 vga-t 8 gb rx 580 vga -ra cserélem.
Ez érdemi lépés vagy nem érdemes szarakodni vele?
Mert ahogy nézem
az előrelépés alig 10%.
Van értelme?
" máshol nincs értelme a 60+ FPS-nek..."
Hány és hány játékban találkoztam vele a dicső rx480 fulldh-ben még a 60 fps-t SE tudta tartani fixen....
Nem 100+ még 60-at SE!!!
És nem ám vadi új címek és nincs 16x AA bekapcsolva csak szolid 4-8x. Vagy 2.
És a CPU mellette nem gyenge 4790K i7.
Én User errora tippelek, vagy szarul van feltéve a driver és nem teljesít megfelelően.
Vagy a tápellátás rossz és a szellőzés nem megfelelő és throttlingol mint az állat.
De inkább amúgy leírhatnád hogy mire nem elég neked, tudom 4K gamingre kevés de arra jelenleg mindegyik.
QHD-ra meg a 1060 is kevés, oda már 1070 ajánlott.
Másrészt ha RTS játékkal játszasz ott a CPU lehet a szűk keresztmetszet, ez annál egy összetettebb dolog mint hogy egyből szutyok egy VGA.
Engem ne próbáld átverni, jó pár mai címet megpróbáltam a 1050Ti-al, és a többségben megvan a stabil 60 Medium-n.
Ott valami más gond lesz.
PUGB-t és az AC Oringin-t ne vegyük ide, ott a 1070 is megszenved rendesen.(inkább tanulnának meg optimalizálni)
Spintires Mudrunner.
Tessék. 1.
Carmageddon Reincarnation
tessék 2.
Doom (már az új)
Tessék 3.
És TESSÉK.
Quake IV.
(igen, jól tetszettek olvasni. Quake IV)
"Medium-n. "
Ja.... hát úgy nálam is.....
MINDEN MINDIG MAXOn persze ami csak van a játékban.
EZ alap.
", vagy szarul van feltéve"
És azt hogy kell csinálni..... szarul...
Would you like install .... yes.. pls wait... pls reboot.
Hogy kell rosszul csinálni?
Néztem már tesztet ezekkel kapcsolatban:
Mudrunner:Max beállításokon nem nagyon esik 60 alá.
Carmageddon: Reincarnation : Ez tény, szarul van optimalizálva.(ezen semmi nem segít)
Doom:Lazán 80-90, de inkább 100 FPS.(itt megveri a 1060-t is)
2005-s játékról van szó, ami a VGA architektúrájától illetve attól is függ hogy az adott driver még támogatja-e.De van GOG-s változat, az tuti jó.
Szóval User error-t mondok továbbra is.
Nézd meg a hőfokokat, benchmark alatt mennyire stabil a fesz, jó-e az adott driver, fent van minden szükséges szoftver a játékokhoz.(DX és Visual C++ futtató környezet tipikusan ilyen)
Mondjuk úgy lehet hogy driver-t telepítesz driverre, a Win Update által feltett gány driver-t használod pl.
DDU + menjen fel a legújabb.(RX 580-ra tuti jól van még optimalizálva)
"Doom:Lazán 80-90, de inkább 100 FPS.(itt megveri a 1060-t is) "
Az új Doom (2016) nálam se hozta még a 60 fps-t se GTX 1060 6 GB-tal és i7 CPU val és olyan fps bezuhanások voltak hogy néha még 20 se volt.
Dettó mint a kérdezőnél.
Szaggatott mint állat
"MINDEN MINDIG MAXOn persze ami csak van a játékban.
EZ alap."
Nagy hiba, mivel egy csomó olyan dolog van ami feleslegesen fogyasztja az erőforrásokat, és semmit nem tesz hozzá a látványhoz.
Szóval én azt mondom hogy High beállítás fölé felesleges menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!