Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Proci, alaplap, memó. Ez így jó?

Proci, alaplap, memó. Ez így jó?

Figyelt kérdés

4 napi böngészés után már kicsit beleuntam de lássuk:

Proc: AMD Ryzen 5 1600

Alap:msi x370 gaming pro

RAM:8Gb 2666mhz ddr4 ram kingston hyperx fury black cl15 (2x4GB)

Ha ez az összeállítás erősnek/jónak mondhatni kérlek jelezd.

(Aqua-n rendelném :

135 570Ft)

2018. febr. 3. 03:11
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

A procinál az van írva hogy

Max System Memory Speed 2667MHz

Ez nem azt jelenti hogy a 3200mhz sok?

2018. febr. 3. 09:20
 12/18 anonim ***** válasza:
Ennyit kezel garantáltan a processzor (ennél többet garantáltan más processzor se kezel, akkor miért vannak ilyen ramok?), az alaplapnak viszont vannak olyan presetjei, amin működnie kellene bütykölés nélkül, azért van odaírva.
2018. febr. 3. 09:23
 13/18 A kérdező kommentje:
Szóval akkor csak ugyan ugy kell csatlakoztatni es semmi butykoles?
2018. febr. 3. 09:27
 14/18 A kérdező kommentje:

Bocs csak nagyon nem akarok porul jarni mert most mellefogok valamit nem sok alkalmam lesz gepet fejleszteni

Még a procin is gondolkodom nem tudom mennyivel erosebb az a ryze 7 es.Nekem nem tunik soknak a +2 mag de aztan lehet hogy ég és föld

2018. febr. 3. 09:41
 15/18 anonim ***** válasza:

Játékban szinte semmi különbséged nem lesz 1600 és 1700 között. Főleg úgy, hogy rx 560 a videokártyád. Az még 1400 is bottleneckeli általánosságban.

Viszont ha spórolsz akkor miért csúcskategóriás alaplapot választasz? Egy b350m tökéletes minden szempontból.

Meg 1x8 gb ram kell. Már évek óta 8gb modult veszünk.

2018. febr. 3. 16:07
 16/18 A kérdező kommentje:

Ha a 7 nem nyújt többet játékban akkor nekem az teljesen felesleges

Az rx460 szerencsére a gta5 öt viszi magas grafikán (haverom tesztelte a gépében) meg a most kijött cod ww2. Szerencsére annyira nem gyenge persze nem 300000Ft os vidikari :/

A kérdésedre válaszolva az alaplap tudatlanság eredménye

Valami tényleg megbízhatót akartam és gondoltam drága és jo márka csak nem hagy cserbe

ez az asus b350 A tényleg jónak tűnik.

130000 a keret + 1-2 ezer de természetesen ha olcsóbban kijövök csak jobban járok

Megint ezer hála neked!

1600 lesz akkor és b350

Esetleg az az asus b350 PLUS Miben jobb mint a sima?

2018. febr. 3. 18:16
 17/18 anonim ***** válasza:

Mondtam, hogy ezeknek a játékoknak elég egy ryzen 3 is, úgyhogy arra is spórolhatsz. De ha belegondolsz, a legtöbb játékban csak a grafikai beállításokat tudod bütykölni. Azaz ha egy processzor nem elég egy játékhoz ultrán, akkor lowon se lesz elég - tehát nincs akkora optimalizálási lehetőség. Esetleg azt is érdemes figyelembe venni, hogy a cpuk értékállóak és használtan is jó áron lehet továbbadni, így az se baj, ha kicsit jobbat veszel.

Alaplapból meg minden attól függ, hogy mit szeretnél csinálni, a legolcsóbb A320 lap is jó. Mire van szükséged? Nyugodtan kezdd el sorolni. A Plus-ban van a szabályzóáramkörön egy vastag hűtőborda, így ha a processzorra kerülni fog OC, akkor az elég jól jön, plusz fizikailag nagyobb a lap, így több bővítőkártyát rakhatsz bele, de nyilván mivel nagyobb, kevesebb házba fér el. Ezen kívül néhány csatlakozó más, kevesebb/több, azokat szabad szemmel is látod.

Elmondhatod, hogy milyen házba kerül, hány és milyen típusú ház ventilátort kell meghajtania (nem mindegy milyen csatlakozó van a lapon), azt, hogy hány HDD, hány SSD lesz hozzá, mennyi kártya (videokártya, hálózati kártya stb) lesz belerakva, OC-zható legyen-e, SLI/CF support kell-e, egyéb perifériák száma, csatlakozóiknak a típusa stb.

2018. febr. 3. 20:29
 18/18 A kérdező kommentje:

Gépház: [link]

2HDD-t tervezek belerakni

Ami most bennt van.: Samsung HD25HJ ATA Device (232gb)

A másik nincs kéznél most

Gépház venti nem igazán van csak ugye ami a procinál meg 2 ventis vidikártya

Talán 1 ventit majd be fogok szerezni nyárra annak még lenne helye.

Annyira különleges dolgokat nem igénylek

Leírom a nyelvemen ami kell (de ezek szerintem alap dolgok)

Internet

2 HDD

1 videókártya

1 Tápegység

Meg a ram (ram ot majd tervezem fejleszteni a vidivel együtt, max 16gb ig mennék el)

A gépet nézve nagyon nincs is több minden benne és nem is tervezek

Ezt a tuningot nem értem csak

Mert a procinák írnak pl turbot (ryze 5 1600) 3,2Ghz alap tuning 3,6ghz ezt alapból használja a proci ha szükség van rá vagy eddig lehet húzni?

2018. febr. 3. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!