Milyen alkatrész kell egy vízhűtés rendszerhez?
Tehát pl. ilyenekre gondolok hogy radiátor, szivattyú stb.
Nagyon sok alkatrészt láttam, de nem tudom hogy azok közül melyik kell.
Ezeket lehet már komplett kittben is kapni.
Minden van benne, csak fel kell csavarozni a gépházta, ráilleszteni a procira, bekötni, aztán hadmenjen !
AKKOR miért nem ezt írtad a kérdésben ????
"de nem tudom hogy azok közül melyik kell"
"Azt tudom csak én egy ehhez hasonlót szeretnék: "
Léptem.
- Blokk
- Radiátor
- Szivattyú
- Ventilátor
- Tartály
- Cső (merev cső esetén hőlégfúvó és gumiszalag)
- Folyadék
- Xanax
Egy ilyen hűtés 200 ezret veri fejjel lazán, biztos akarod te ezt?D
Kell
- vízhűtésre alkalmas gépház, mert ha nem tudod hova rakni a radiátort már most felejtsd el
- egy cpu blokk, beépítő keret hozzá
- amennyiben a vga-t is vízzel akarod hűteni, akkor vga vizes blokk
- merev vagy lágy cső, esetleg rézcső
- tartály és pumpa (egybeépítve vagy külön is lehet venni)
- radiátor, amibe belevezeted a meleg vizet
- csavarok, anyák, amihez rögzíted a pumpát (szivattyút), tartályt, radiátort
- ventilátor(ok), amivel hűtőd a radiátort
- fittingek, minden alkatrészre minimum 2, egy be, egy ki, illetve a méretei passzoljanak a csőhöz (minden terméken 1/4 colos a menet az alkatrészekbe (legalább is ritkán térnek el ettől), de a cső lehet 16/10, 19/13 stb, a csővel együtt választod a fittinget)
lehetőség szerint leszorítható fittinget vegyél (pl [link] ) a sima rádugós lehet hogy egyszer csak lecsúszik aztán viszlát PC, a víz rövidre zárja és a komplett gép repül a kukába.
- hűtőfolyadék, lehetőleg átlátszó, mivel a színesből előbb utóbb lerakódnak a pigmentek és szép redvás lesz a rendszer, ha színeset akarsz inkább színes csövet vegyél
- gombaölő, habzásgátló és egyéb adalékok a vízbe (van egy kis rugó szerű fém ami kilyukasztja a belekerült levegőt, vegyél egy olyat is a tartályba bele, sajna a nevét nem tudom)
- szerszámok (csavarhúzó, extra tömítés, fűrész, ragasztó, csiszolópapír, merev csőhöz légfúvó (nem, a hajszárító nem jó hozzá, külön venni kell ) )
- gyógyszerek (minimum egy doboz advil ultra és xanax, mert 5 óra után már elküldöd melegebb éghajlatra azt a parasztot, aki kitalálta a costum vízhűtést :D )
- extraként sarok elemeket is rakhatsz bele, mint fenti képen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!