Mekkora videókártyát bírna ez a gép? Alaplap: Gigabyte ga-ep35-ds3 Ram:10gb ddr2 Processzor:Intel Core 2 quad Q8300 2,50Ghz Videókártya (jelenleg) :Nvidia Gforce 730GT A kérdés az, hogy mennyit kezelne? El bírna egy erősebb 4gb-os vga-t?
„Viszont a legtöbb játéknál teljesen korrekt ez a konfig.”
Már nem azért, de azt a 980-at megmozgatni alig tudja a Q8300. 1080p csutka grafikán is akkora CPU limitben fognak futni a játékok, hogy megszólal. Pár éve próbáltam az alapórajeles Q8200-at, már egy HD 6850 mellett is bőven CPU limitben futottak az újabb játékok.
Úgy látom nem igazán érted, hogy hogy működnek a processzorok. A videokártyát nem a processzor mozgatja.
G4560-t egy GTX1080 se tud megfogni sok játékban. Egész egyszerűen azért, mert bizonyos játékokhoz nincs szükség izmos processzorra.
#14 Az ismereteimmel nincs gond, Te nem érted, hogy mire akarok kilyukadni.
A kevésbé CPU igényes játékoknál is eszméletlenül limites lesz ez a páros. Tekintsünk el attól, hogy ettől függetlenül talán játszható szintet képvisel majd. Kérdem én, akkor mi értelme van 980-t venni ha a kártya 1/3 része van csak kihasználva? Nem jobban járna egy kicsit gyengébb kártyával, de erősebb processzorral?
Mert szerintem igen. Pláne hogy a Q8300 elég sok újabb játékban nem képes hozni a játszható szintet.
Magasabbra veszed a grafikai beállításokat és a felbontást: máris ki van használva. Mindig van fentebb, ezeket a kártyákat meg arra találták ki. A kérdező pedig nem pontosított azzal kapcsolatban, hogy mi is az a bizonyos "magas felbontás", amin fog játszani.
Ha Q8300 nem hoz játszható szintet GTX980-nal, akkor GTX1050-nel se fog.
Nem biztos, hogy jobban járna erősebb processzorral gyenge videokártya mellett, mert ez abszolút játékfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!