Mit tudok tenni, ha 3 PCI kártyát szeretnék használni, de csak 2 foglalatom van? Létezik ma még erre portbővítő kártya?
Régen még az ISA slot-os alaplapokhoz voltak portbővítő kártyák: egy nagy ISA csatlakozású nyáklemez volt - természetesen bő elektronikával - amin voltak további PCI és ISA foglalatok. Tudta az ember tovább bővíteni a gépét.
Még olyan kártyáról is hallottam, amin még plusz egy processzor vagy társprocesszor rajta volt.. Akkor még ISA slot-on keresztül szinte bármit bele lehetett tenni a gépbe... Akkor még kreatívak voltak a mérnökök, elektronikus szakemberek, s volt is igény a kreativitásra.
Létezik még ilyen megoldás PCI-os portbővítéshez? Legalább 3 foglalatra lenne szükségem, de csak 2 van az alaplapomon.
Konkrétan olyat még nem láttam ami neked kell.
De ha van szabad PCI-E x1 vagy x16 slot -od. Ez talán megoldás lehet:
=(
Jajj, "de jó"!!
Miért így kellett megoldani?!
Ha PCIe-on keresztül USB átkötéssel meg lehetett oldani akkor.... MI AZ ISTENÉRT nem lehetett a becsatlakozást is sima PCI-ra megcsinálni?!!
Passzolom.
Minden esetre én vagy cseréném az alaplapot. (Jelenleg egyik platformnál sem lehetetlen 3 db PCI -osat találni).
Vagy az egyik kártyát -amennyiben lehetséges- PCI-E -esre váltanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!