Mi a különbség a Windows 10 Home és Dobozos verzió között?
Üdvözlök mindenkit.
Windows 10 Home operációs rendszert szeretném megvásárolni.
Találtam egy Home verziót, ami 28 ezer forint, ilyen kis papírtok, rajta a coa matrica, és a lemez. Viszont találtam 40 ezerért, Windows 10 Home dobozos verziót. A kettő között mi a különbség? valaki el tudja nekem magyarázni?
Köszönöm szépen :)
OEM: Csak egy gépen használhatod. Hardverhez között, vagyis ha egyszer beaktiváltad az adott gépen, másikon már nem lehet többé, mert megjegyzi a licenc a hardvert az azonosítóik alapján. Tehát ha már alaplapot cserélsz a gépedbe, újra meg kell venned.
Dobozos: Ezt is csak egy gépen használhatod jogilag. Viszont nem kötődik hardverhez, tetszőlegesen felhasználhatod a következő gépeden is, feltéve ha ez előzőről törölted.
Ha elromlik a gép, és alaplapcsere következik be. A Microsoft ügyfélszolgálata segít újra beaktiválni az OEM -et is, feltétel, hogy igazolást kérj hivatalos szerviztől, amit el kell juttatnod nekik.
Kiskapu: ha korábban neten aktiváltad be a Windowst, hardvercsere után a telefonos aktiválás működni fog. Windows 7 alatt rengetegszer megcsináltam OEM licenceknél, a Windows 10 alatt viszont nem próbáltam.
32 bit: 3,5 GB ig kezeli a memóriát.
64 bit: 4 GB + 4 gigától felfelé, már kezeli a memoriát :)
Ha van más különbség is, az majd egy jobban hozzáértő leirja :)
Köszi!
Mondhatnám úgyis, hogy köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseden belül a kérdésemre :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!