Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyit érhet manapság ez az...

Datruth kérdése:

Mennyit érhet manapság ez az alaplap?

Figyelt kérdés

ASRock 4Core1600Twins-P35

és ez mennyit: GIGABYTE GAP35-DS3 REV 2.0

2018. jan. 27. 19:43
 1/4 A kérdező kommentje:

és ti melyiket választanátok?

melyik a jobb?

egy xeon x5460 és 8gb ram kerülne valamelyikbe az mindegy hogy ddr2 vagy 3 van mind a 2-ből

vga-ból még nem tudom de az túllőne a konfigon.

2018. jan. 27. 19:49
 2/4 Saw Gerrera válasza:

Hát, nem tudom mennyire vagy járatos a PC gépépítésben, de a második kérdésed alapján sejtek valamit.

Én, bár messze vagyok a professzionális kategóriától, de minden általam használt gépet (a legelsőt kivéve) '98 óta vagy én építettem, vagy én válogattam össze a belsejét.

Nem biztos, hogy segítség, de leírom, hogy milyen szempontok alapján építek gépet.

1. Nem veszek használt alaplapot, mert ha csak ingyen nem adják, akkor tuti bukás már csak azért is, mert a vásárlás pillanatában súlyosan elavult. Minden ilyen akciómat megbántam eddig.

2. Az alaplapra szánom mindig a legtöbb pénzt, mert ezt fogom használni évekig, ezért amellett, hogy új legyen, mindig gondosan mérlegelni szoktam a tartalmát is. Lehetőleg támogassa az akkor legmodernebb technológiákat úgy processzor, mint memória illetve adatmozgatás tekintetében. Mindig szempont az is, hogy a régi vasak egyikét-másikát fogadni tudja, illetve bővíthető legyen.

3. Nem veszek agyonreklámozott egységeket, mert azok valós teljesítményükhöz képest drágák, ezért pl. kizárt az i7-es procik azonnali beszerzése. Mindig érdemes inkább Celeronnal kezdeni, aztán, ha kicsit alábbhagyott az újdonság láza, akkor venni bele valamilyen ütősebb processzort. Jóval olcsóbban.

4. Inkább Intel, mint AMD. Az AMD időről-időre megvillant valamit, de a gyártmányai mindig az Intel mögött kullognak, ezért nem jó vételek.

A kérdésedre is válaszolva, nekem egyik alaplap sem jön be, mert LGA775 és DDR2 vagy 3. Elavultak. Az Asrock egy picivel jobbnak látszik.

Nem tudom a második kérdésedben szereplő Xeont ezekbe az alaplapokba szánod-e, mert ha igen, akkor csúnya meglepetés érhet. Az a Xeon ugyanis LGA771-es és aligha kompatibilis bármelyikkel.

A Xeon processzorokat az Intel szerverekbe gyártja és nem asztali gépekbe. Elmondom, szerintem miért ostobaság Xeont tenni egy böngészésre és játékra szánt gépbe. A Xeon architektúra a kezdetektől kezdve kifejezetten számításigényes, illetve adatmozgatás igényes feladatokra készült. Ebben kifejezetten jó. Viszont ezt a sajátosságát nem lehet kihasználni játék közben, mert oda más tulajdonságok előnyösek.

A Xeon hiába veszett gyors, nem teljesít jól játékok alatt. És roha.t drága.

Ezért kontraproduktív lehet az alkalmazása, mert bár a haverok le lesznek nyűgözve tőle, de az fps szerény lesz.

Én nem venném meg.

Ha a fenti vasak eladók mégis, mert rosszul gondoltam a kérdésed alapján, akkor is válaszoltam a fentiekben. Egy mondatban összefoglalva nem sokat érnek, max. 10 ezer forintot. Együtt. Számomra.

Összefoglalva, a döntés a tiéd, mert lehetnek olyan szempontok, amiket nem írtál le, de döntőek. Pl. anyagiak.

Remélem segítettem valamit.

Üdv.

2018. febr. 3. 11:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Az Asrock picit jobb, de mindkét deszka Core 2 duo tehát LGA775 tokozású, kb. 5 éve gyártották bele az utolsó procit. Az emlitett xenon vagy 4 generációval újabb, árban 1245dolcsit írtak rá ( [link] ami szerény 350 ezer forint átszámolva, és a fenti alaplapok egyikébe sem megy bele. Árban a P35-ők 5-10ezret érnek, a X5460 8-12 ezer, bár annál talán többet ér, otthoni gépnek CAD photoshop én megvenném a xenont.

Nem értek egyet a fent leírtakkal, hogy alaplap procit csak újonnan vegyél, én az első 7-et vettem alaplappal 112 ezerért kevesebb mint 1 évesen, és még akkor is csak az alaplap volt újonnan 80ezer a proci meg 170ezer, tehát jó vétel volt.

Árban te tudod, de ha ráérsz és van utánaolvasni kérdezgetni kedved akkor a hardverapron nagyon nagy kínálatból tudsz szemezgetni, persze ott is vannak koklerek, de lehet sok 6-12 hónapos vagy éppen sok új cuccot is fent lelni.

[link]

2018. febr. 3. 20:09
 4/4 A kérdező kommentje:

A Gigabyte GAP35-DS3 Rev 2.0-ba elméletileg bele kellene mennie mert rev 2.1-ben működött és igen az lga 771-es xeon átalakítással és bios frissítéssel működik a 775-ben.ezért érdekes lenne halgatni az 1. válaszolóra,

Az alaplapok támogasság a a Core 2 duo felett is a processzorokat pl: q9650,így inkább a 2. is kihagynám.

és gondolom 1. te mennyire érthetsz a témához :D na de mindegy azért köszönöm a válaszokat de legközelebb valós információkat osszatok inkább :)

2018. febr. 13. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!