Ha nekem viszont most kellene gépet vennem, akkor az AMD platformját választanám, mivel több hasznát venném a többszálas processzornak, és számomra sokkal szimpatikusabb jelenleg a cég hozzáállása a Meltdown, és Spectre hibákhoz. Illetve nem vagyok igazán megelégedve az Intel húzásaival. Gondolok itt a silány pasztára az IHS alatt, a Coffee Lake CPU, és a Z370 chipset kompatibilitási fiaskójára, Brian Krzanich "rejtélyes" részvényektől való megszabadulására, illetve a kommunikációra, és a hibás mikrokódra a Spectre/Meltdown ügyben. Továbbá jelenleg egy Skylake-re épülő PC-t használok, és azért nem vagyok vele teljesen elégedett. Igaz, ez részben az én hibám is, mivel rosszul mértem fel az igényeimet vásárlás előtt.
Vedd figyelembe, hogy ez szimplán az én személyes meglátásom, és nem szent írás! Másnak lehet épp az AMD-vel vannak rossz tapasztalatai, így ő inkább preferálná az Intelt.
2018. jan. 25. 17:57
12/18 anonim válasza:
Ha játékra szeretnél gépet akkor intel ha munkára( 3D videószerkesztés,videó vágás stb.) akkor amd. Egyébként jobb lenne ha megadnád a két proci pontos tipusát márcsak azért is mert kb i3 mas szinten jobb az amd ( amd ryzen 1300x jobb mint a i3 7100
2018. jan. 25. 20:51
13/18 anonim válasza:
#12.Szóval I9-7950X játékra, 3D tervezésre meg Ryzen 3 1300X...
Ezért teljes mértékben felesleges általánosítani.
2018. jan. 25. 21:14
14/18 A kérdező kommentje:
Jó köszönöm én inkább játékra használnám! Másra nem!
2018. jan. 25. 22:02
15/18 anonim válasza:
Szerintem az AMD mert az nem inside.
2018. jan. 26. 00:29
16/18 anonim válasza:
én egy másik válaszban olvastam hogy amd olcsóbb de komolyabb venti kell hozzá viszont hamarabb megy tönkre(akár a ramja vagy alaplapja, amit tapasztaltam is). ez nem tudom mennyire igaz. és hogy az intellel kevesebbet kell foglalkozni". kevésbé tönkremenős típus, hűtése jobb(intelem még nem volt). ezek igazak?
2018. jan. 26. 12:27
17/18 P.O.C. válasza:
Eddigi tapasztalataim alapján, azt kell mondjam hogy nem. 2 évet dolgoztam egy számítógép boltban. Ez idő alatt vegyesen építettünk AMD és Intel konfigurációkat. Nem hozták vissza egyik gyártóét se többen, hogy szar. Egyszer volt, hogy gariztatni kellett egy AMD processzort de szerintem azt a tulajdonos tunningolta szarrá. Nekem is volt Intel és AMD is egyikkel sem volt különösebb bajom.
2018. jan. 26. 12:59
18/18 anonim válasza:
1 magon az Intel még most is erősebbet tud csinálni, csak eléggé megkérik az árát, plusz az üzletpolitikájuk sem túl szimpatikus, nekem legalábbis.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!