Core2Quad Q9550 és HD5770 Gigabyte 128bit GDDR5 elég a 400W tápegység? PLusz mire lenne jó ez a gép?
Anyagi okok miatt csak régi perifériákban tudok gondolkodni, így ezt a lowend gamer gépet építem meg. Kérdésem, hogy egy Chieftec 400W elvinné-e? Most vettem, nem nagyon akarom lecserélni.
A másik kérdésem, hogy ezzel a konfiggal a BF4 mediumon és a BF1 lowon (kisebb CPU húzással) bevállalható-e? Ez a két cím lenne a legfontosabb.
Többi alkatrész:
8GB DDR2 RAM
SATA DVD író
HDD 500GB
Elég, csak az mindegy, hogy milyen Chieftec. Iarena vagy Smart széria például veszélyes.
A gép alap dolgokra, valamint 5 évesnél nem újabb játékok futtatására lenne kb. képes. Tehát BF1 egyértelműen felejtős, a 4-et érdemes lehet megpróbálni.
Ez szomorú, pedig Youtube tele van videókkal, hogy ilyen procikkal, húzva lazán viszik a BF1-et lowon sőt mediumon is. Gondolom nem átverések és valós eredményeket prezentálnak a videókban.
Vagy a VGA gyenge hozzá?
Annyi kérdésem még lenne, hogy vegyük a legütősebb Core2Quad-ot húzva és egy 35 ezer forint környéki I3-at. Mekkora a különbség a kettő között?
Esetleg még egy I3-as periféria újítás beleférne, de szerintem sokkal előbbre nem lennék... :/
A CPU még megfelelő lehet egy erős videokártya mellett. Érdemesebb lenne például egy HD5870-et, vagy GTX460-at beszerezni. 5000 ft körül kaphatóak már. Ha kicsivel több pénzed van, 20 ezerért már van HD7850. Én sokszor ajánlom ezt a kártyát, mivel viszonylag jó áron kapható, bőven van eladásra szánt mennyiség belőle és teljesen jó teljesítménye van akár a mai programokhoz is, ráadásul a fogyasztása sem vészes. Egy minőségi 350-400W-os táp bőven elé neki.
Egyébként azt jó lenne tudni a tápod PONTOSAN milyen.
Chieftec-en belül is vannak eltérések minőségben.
CTG széria pl. kifejezetten jó, megbízható.
Nekem egy kb. 4-5 éves CTG 500-as tápom van, simán meghajt egy i7 7700-at és egy GTX 770-et, 2 HDD-t, egy SSD-t, egyedi CPU hűtőt és még két ventit. Szóval mondhatni egy jó táp. :D (GTX 770 fogyasztás 200W fölött van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!