Miért olyan marhadrágák a DDR4-es ramok, és mivel jobbak mint a DDR3-asok?
Nekem most 16gb DDR3-as memória van amivel tökéletesen meg vagyok elégedve viszont akarok procit cserélni és ahoz már egy új lap kéne amihez meg új ram.
Megnéztem a ddr4-es ramokat és háromszor olyan drágák mint a DDR3-asok. Miért? És mivel tudnak többet a magasabb órajelen kívül?
Azért drágák mert hiány van belőlük. Azért van hiány mert mindenki most vált újabb platformra, ami már DDR4-et támogat. A DDR3 pedig már kifutott/elavult technológia.
Gondolj bele, !2007!-ben jelent meg. Sőt Igazából már a DDR4 is "elavult", 2014-ben jött ki, nemsokára érkezik a DDR5. Szerintem aki most jó fajta és kellő mennyiségű DDR3-as memóriával rendelkezik, az nyugodtan megvárhatja a DDR5-öt.
Gyorsabb a ram, komoly folyamatos munkánál megérheti/megérhette a felárat.
Emlékszem, mikor még itt szidta mindenki a kingston hyperx 8gb-os ddr4 ramot, amiért 12 ezerért adták a 10 helyett :D
Egyébként a drágaságot a hiány, illetve a samsung monopóliuma adja. Manapság minden tablet, telefon, de még a mosógép, hűtő meg anyám kínja okos eszközbe dobálják bele a 3-4-8GB-os ramokat, ezzel gyakorlatilag lenullázva a termelést és hatalmas hiánycikké téve a memóriát. Már javában építenek 2-3 csak memóriagyártásra szánt gyárat/gyáregységet, de azok főleg a mobil illetve tablet memóriaigényét fogják ellátni.
A másik, ha a sok szerencsétlen megveszi drágábban a ramot, miért adják olcsón?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!