Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet overclockolni vagy nem?

Lehet overclockolni vagy nem?

Figyelt kérdés

I5 7500 és Gigabyte B250M D3H

BIOS-ban a M.I.T.-ben a freq. nél tudom állítani a CPU-t is, 3.4GHZ-ről max 3.9GHZ-re. Persze a feszültséget is.

Azt olvastam a b250m-ben nem lehet overckolni, illetve a i5 7500 sem "unlocked"

Akkor most hogy van ez? Valaki elmagyarázná?

2018. jan. 23. 00:06
 1/8 A kérdező kommentje:
Amúgy ramot felhúztam 2133Mhz-ről 2400Mhz-re, bár asszem olvastam is hogy ramot a B-s alaplapban is lehet húzni ameddig támogatja.
2018. jan. 23. 00:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet. Sem az alaplap, sem a processzor nem teszi lehetővé.
2018. jan. 23. 06:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Akkor amit írtam a kérdésben az mi?
2018. jan. 23. 06:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy szorzólockos? Te meg a frekvenciát állítod.

Csak tippelek ...

2018. jan. 23. 09:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Amikor még az időzítésekkel voltál elfoglalva és nem találtad a BIOS-ban a feszültségállítást, már akkor is modtam, hogy inkább hagyd békén a rendszert.

Amit te állításnak gondolsz, az valószínűleg a processzorod turbó frekvenciája, amit alapból és tőled teljesen függetlenül tud.

2018. jan. 23. 10:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Ne gyakorikérdéseken akarj megtanulni overclockolni... amit csináltál az nem oc hanem pénzkidobás, mert a processzorod alap órajele 3,4 ha ezt a gép kevésnek érzi akkor megemeli 3,8 ra. (3,9 et kizártnak tartom) most te az ALAP órajelet felhúztad 3,8ra (elvileg 3,9re) aminek azon kívül, hogy hamarabb tönkremegy a cpu és többet fogyaszt semmi értelme.
2018. jan. 23. 13:45
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem húztam még fel, először egy ismerőstől megkérdeztem. Azt mondta nem éri meg, nem is állítottam be semmit.

Amúgy elég kedves hozzászólások, a hagyd a fenébe meg a nem itt kell szerintem egy kérdezős oldalon nem állja meg a helyét, sőt magadat is minősíted azzal, hisz ha nem itt kell ezt megkérdezni gondolom mert itt nem olyan emberek vannak, akkor ne felejtsd el hogy te is oda (ide) tartozol hisz hozzászólást írtál :D

2018. jan. 23. 14:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Nyilván velem van a baj és ezért van több ezer válasz után is 80% os értékelésem. De most komolyan egy statika zhra is gyken készülsz fel? Nem. Ez az oldal azért van, hogy kérdezz, én le is írtam, hogy amit te látsz az mi, de napi 20 oc-s kérdés van, és hiába irják le 20 an hogy ne akkor is erősködik mindenki... aztán ha tönkremegy a cpu, vga akkor meg a miért nem ad képet/ nem indul el stb kérdések jönnek.
2018. jan. 23. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!