Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 360Ezer Ft ból 1080/1080ti...

360Ezer Ft ból 1080/1080ti gépet + i7 (vagy olyan szintű i5) alkatrészekből össze lehet rakni?

Figyelt kérdés

350-370ezer ft lenne maximum rá...

Milyen alaplap, proci, ram, tápot választanátok?

Leginkább a gpu a lényeg.

Gpu bányászatot akarnám kipeóbálni, és az 1080-nal még gpu val is megéri...

Köszönöm a válaszokat!

2018. jan. 22. 16:45
 1/7 anonim ***** válasza:

Csak az i7 proci meg a 1080 300ropi (ha 1080ti, akkor meg 400 ezer).

Gpu bányászatot egy kártyával felesleges csinálni, nulla forintot fogsz rajta keresni, de legalább hamarabb kicsinálod a méregdrága videókártyád.

Ha nem akarsz 3 darab 4K-s kijelzőt meghajtani, vagy nincs Ocullus Rift szemüveged, felesleges ennyire csúcshardvert vennni játékhoz.

2018. jan. 22. 17:00
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Tessék egy opció:

[link]

...esetleg kérjél bele még egy 256-os SSD-t meg plusz 8GB RAM-ot.

2018. jan. 22. 17:01
 3/7 A kérdező kommentje:

Eszerint nyereséges, havi 25-30ezret lehetbe keresni vele, hogy ha 500W-ot fogyaszt a gép.

A sima 1080at 270től újonann lehet kapni, használtan olyan 230.

i7 procit is 30-45között is lehet találni hardverapron.

[link]

#2 köszi

2018. jan. 22. 17:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Jah, ha 25 ezret lehetne keresni vele, szupcsi lenne, csak épp nem számoltad bele az áramszámlát és magának a videókártyának az árát. 1 kártyával nem tudsz nyereséges lenni Nálunk mennyi egy kilovatt? 40 forint? Ha "csak" 500 wattot eszik a géped az 15 ezer forint havonta. Évente nyersz vele 120 ezer forintot. A GPU-t megveszed 200-ért és eladod 130-ért, tehát buksz rajta 70-et, de van 120 ezer nyereséged. Évi 50 ezerért tényleg érdemes nekiállni bányászni ...persze, ha az adott kriptopénznek lezuhan az értéke, mint most a bitcoinnak, akkor valsz. már minuszban leszel.
2018. jan. 22. 17:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Tisztelette MrChunky, ha ennyire nem értesz hozzá/nem érdekel/útálod, akkor mit itogatsz itt hülyeséget????

Semmi tudásod, nem nézel a dolgok után, de osztod az észt mint Krisztus a halat.

egy 1080 TI 220-230 wattot eszik, mert vissza kell venni sz áramfelvételt 80-85%-ra.. legalább si akinek van esze az így csinálja.

Magyarországon 3 féle áramdíj van? nappali, éjszakai, és kedvezményes. A 3.tól most eltekintünk.. nappali és éjszakai van (nálunk nappal:37,65 éjszaka:23,65) mivel a gép 7/24-ben megy, így egy középértéket kell mérni ami kb 30Ft.

Lehet pént csinálni, de okosan kell, és sokmindennek utánna kell nézni. Tudni kell, hogy Bitcoint már csak Antminerrel lehet bányászni, Ethereum, Zcash, Monero, amik stabilak nem hoznak túl jól.

Én 2017 tavaszal vettem egy 1080 TI-t, a megtermelt pénzből ősszel egy másodikat, most meg a 2 termeléséből a 3-at. Jelenleg 1 darab 1080 Ti kb napi 9-10$ körül hoz, ha tudod mit csinálsz. az egész gépem (monitor nélkül) pedig havi 13-14ezer Ft elektromosságot fogyazst.(fogyasztási mérő rá van kapcsolva). Ha ezt összevetjük, akkor azt mondható, hogy a 3 kártya 800-900$-ból ha le is veszem azt a 15ezret, marad bőven. Mellesleg a kereslet/hiány miatt biztos lehetsz benne, hogy egy jobb 1080 Ti-t még -2 év mulva is 200 körül fogsz eladni ;)

Tényleg nem akartalak bántani, de rendesen fájt az a sok marhaság amit írtál :D :D

Kedves kérdező: HA bányászni akarsz akkor alap, hogy minél gazdaságosabb legyen csak a VGA a fontos, minden más olcsó legyen és keveset fogyasszon. El kell döntened, hogy AMD vagy Nvidia, mert a 2 kártyával mást-mást érdemes bányászni.A procit felejtsd el. egy ryzen 1800-al max havi 35-40 $-t csinál, nem éri meg. ami kell a bányászathoz az jó VGA, és egy olyan alaplap amire ráfér 6-8 kártya. Nekem egy 15 ezres használt G3260 van egy ASRock H81 Pro BTC R2.0 alaplappal. 4 GB ram, 60gb SSD, és benne Riserrel odakötve 3 darad strix 1080 ti.

Ha csak kipróbálni akarod persze elég egy sima gép egy jó kártyával, én is Gémergépnek indultam, a bányászat csak mellé próbába jött, de szépen kinőtte magát. Jelenleg a legnagyobb gond a kártyák árai. a 3. strixemet 290-ért sikerült megvenni, és ez csak feljebb megy idővel. Nekem a 3 kártya most kb 45 nap alatt kitermeli a következőt, és ha minden rendben lesz akkor év végére összeáll a 12 darabos bányászgép.

Természetesen mindig fentáll a veszély, hogy összedől a botcoin, de a kriptovaluta fent fog maradni, mert a mögötte húzódó Blockchain Rendszer a jövő. erre fognak épülni az újabb pénzügyi rendszerek. DE ha nekem hiszel, akkor a bányászat addig éri meg, ameddig ki nem termelik az utolsó bitcoint, ami kb 2024-re van kalkulálva, úgyhogy van még pár éved hogy beszállj.

2018. jan. 23. 14:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért csak jól számoltam ki a havi áramszámlát kishaver ;)

...a havi 25 ezres bevételt a kérdező írta, arról tényleg fogalmam sincs, én csak ezzel az összeggel számoltam és így vezettem le, hogy nemsok bevétele lenne a srácnak.

2018. jan. 23. 14:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Most akarod elkezdeni amikor be vannak zuhanva a kriptopénz árak. Lehet tartogatni a kibányászott kriptopénzt jobb időkre de akkor csak később lesz egyáltalán valami haszon. Ha egyáltalán megtérül és ha egyáltalán újra bika piac lesz a kriptopénzek piacán belátható időben. Mert most hosszú több éves bika piac után kapott több akkora pofont hogy sokan csak pislognak.
2018. jan. 23. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!