Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire ártok a gépemnek ha...

Mennyire ártok a gépemnek ha nagyon sokáig játszok a PUBG-val?

Figyelt kérdés

A gépem:

GTX 1050 TI (Expedition)

i5-7400

8GB RAM (2133mhz)

Mennyire ártok ha több órát (1-6) játszok??

A vga hőfoka 68 celsius

A cpu 4 szála külön külön 45-55 celsium fok és a kihasználtságuk 70-90%-os

2018. jan. 21. 21:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

nem ártasz neki egyáltalán. Nyomjad nyugodtan :)

mind a két hőfok teljesen normális értékű

2018. jan. 21. 21:30
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem ártasz a gépednek. Esetleg ha zavar a 68 fok VGA hőfok akkor utánégetővel (afterburner :D) beállíthatsz egyéni fan görbét és meg van oldva, már ha le is bírja hűteni a VGA ventid a kívánt hőfokra a kártyát.
2018. jan. 22. 00:25
 3/10 anonim ***** válasza:
Azzal maximum magadnak ártasz. :D
2018. jan. 22. 09:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Ezek még normális értékek, főleg a CPU-é. A videokártya valóban kissé meleg, nekem az RX570-es kártyámnak anno 65 fok volt a maximum, pedig az "kicsit" komolyabb kártya.

Valóban jó ötlet Afterburnerrel saját magadnak beállítani a ventik sebességét.

2018. jan. 22. 09:49
 5/10 anonim ***** válasza:
#2 Vagyok. Nekem XFX RX 560-am van, 4GB, nem D verzió. Ezzel csak az a bajom, hogy nekem is kell afterburner-t használnom, mert akár önmagában képes terhelés nélkül 40-45 fokon üzemelni a kártya. Egy egyszerű LoL pedig feltolja simán 50 fokig. Ez miatt haragszok erre a 0dB módra... Mondjuk annyi, hogy eddig szinte mind1 volt mennyire terhelem, max 51 fokig ment fel afterburner nélkül. Attól még szerintem elég para, hogy terhelés nélkül is stabilan 40 fok fölött van.
2018. jan. 22. 15:37
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszokat! :)

Akkor most már nyugodtan tolni fogom

2018. jan. 22. 16:47
 7/10 Toga Aty ***** válasza:
Miért kell figyelni a hőfokokat? Ha baj van a gép megáll,a lényeg hogy rendszeresen takarítsd(3 havonta)és a gépház jól szellőzőn,egyébként meg arra és annyit használod amire és amennyit akarod,hisz erre van kitalálva. Jó szórakozást.
2018. febr. 3. 09:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Toga Aty iiiiigen, a hőfokok csekkolására dísznek van csak lehetősége a júzernek :D Végül is, tök8, hogy egy nap leáll a géped 3x túlmelegedés miatt, vagy 1x sem. Neem csökkenti az élettartamot a folyamatos túlmelegedés, ahh nem. Na persze, komolyra fordítva a szót, néha nem árt ránézni a hőfokra. Akár túlzott koszolódás, vagy már cserére szoruló paszta jeleiről is árulkodhat csak az, hogy hőfokot nézel. Erre példa, netezel mégis az eddigiekhez képest jobban melegszik a CPU, vagy bármelyik komponens a gépben. Meg azért hiába a limit, ami amúgy olyan 90-100 fok, egy bizonyos hőfok felett, de még a limit alatt már akár lassulás is tapasztalható.
2018. febr. 5. 14:36
 9/10 Toga Aty ***** válasza:
kiskeni ,Igen leírtad a varázsszót ha lassulás tapasztalható!! Ha ezt tapasztalom akkor a gépemet elkezdem karbantartani,tudod,porolás,pasztázás,stb. De nem figyelgetem minden percben hogy hüha már 62 fok a cpu mi a baja ha játszom miért 70 fokos a gpu? És ha 65 fok akkor miért hangos? :)
2018. febr. 19. 16:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Értem én :D Eléggé sarkított példát hoztál, de átjött mire akarsz kilyukadni :) Én inkább betáblázom milyen időközönként hányszor poroljam ki. Általában még így is néha meglep mi fogad mivel eléggé porgyűjtő házam van...
2018. febr. 19. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!