Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A Western Digital Pcie black...

A Western Digital Pcie black ssd tényleg ilyen gyors?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni majd nemsokára egy Western Digital Pcie black ssdt ami ugye feleakkora mint egy ram kártya és ugyanolyan vékony majdnem mint egy "bankkártya".

És azt irja mindenhol az interneten h a 256gb os verzio sequential read 2050mb/s a sequential write pedig 700mb/s ez tényleg ennyi??? Mert a mostani egyik wd blue hddm sequential read 96mb/s és sequential write 94mb/s re képes.akkor ez átverés lenne vagy tényleg ennyire gyors???? Mert nem akarom elhinni...

2018. jan. 20. 21:25
 1/9 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Igen. De nem Pcie hanem M.2-es az SSD.
2018. jan. 20. 21:54
 2/9 anonim ***** válasza:

az egyik SSD, a másik meg HDD, nem is értem hogy hasonlítod össze, kb mintha egy Traktor sebességét mérnéd egy versenyautóéhoz és csodálkoznál, hogy lassú a traktor.

Az SSD-ben nincs mozgó alkatrész, minden adatot ugyan olyan gyorsan ér el és jobban kihasználja a sávszél által nyújtott előnyöket.

Igen, az SSD-k gyorsak, főként az M.2 sata csatlakozósok (vagy pci-e, de az is m.2 sata-s csak rá van kötve átalakítóval egy vékony pci-e kártyára, aminek max annyi az értelme hogy több M.2 ssd-t rakhatsz a gépbe, mint amennyit fogadna a lap, pl [link] ).

2018. jan. 20. 22:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen, ilyen gyors. Vagy ilyen lassú, hiszen a Samsung 960 EVO 3200/1500-at tud. Mi ezen olyan meglepő? Itt van pl. előttem az asztalon egy 16 gigás pendrive, tokkal együtt akkora, mint a kisujjam, mégis annyi adat fér rá, mint 11 ezer floppylemezre. A zsebemben meg nagyobb számítási teljesítményt hordok, mint ami ötven éve az egész világnak volt összesen.

A technológia fejlődik, ennyi.

2018. jan. 21. 13:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Tudom hogy fejlődik csak nem hittem el mert ki sz@arnak tűnik igen az evo 960 pro tenlyeg gyorsabb de csak 3 év garit adnak rá és n tudom h megéri e mert az eddigi wd hard diszkem ( apámé) 8 éve üzemel és 99% a kondicioja még mindig
2018. jan. 22. 17:27
 5/9 A kérdező kommentje:

Lemeardt egy s betű az elején.

Ha jól tudom az Asus Prime B250m-a alaplapba belemegy az az ssd ugye??

2018. jan. 22. 17:29
 6/9 anonim ***** válasza:

SSD NEM megy bele az alaplapba. M.2 vagy SATA csatlakozó megy bele az alaplapba, amivel összekötöd az SSD-t a lapoddal, de magát az SSD-t nem lehet belerakni.

Felcsasszogsz a hivatalos gyártói oldalra aztán megnézed, van-e rajta M.2 socket, ha igen, akkor megy, ha nem, akkor meg nem fogod tudni beszerelni.

2018. jan. 24. 20:09
 7/9 A kérdező kommentje:
Amugy belemegy mert meg neztem a hivatalos oldalán meg mielott kiraktam volna ide a kerdest mivel ezt csak mellesleg kerdeztem meg mert persze h bele megy ha 2017es az alaplap....
2018. jan. 26. 18:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Szoval jo tudni h nem ssdt veszek majd hanem M.2es Sata csatlakozót amin 250gb táhely van meg 2050el olvas és 700al ír..
2018. jan. 26. 18:42
 9/9 anonim ***** válasza:
így van :D
2018. jan. 27. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!