Fülhallgató mikrofonként?
Van egy mikrofonos fülhallgatóm. Ezt szoktam a géphez csatlakoztatni, és mint hangkimenet tökéletesen működik, de szeretném mikrofonként is használni, hogy például hanghívásokat is tudjak vele folytatni. Magától ugyebár nem érzékeli a mikrofont, mivel a hangszóró jack-jébe van dugva. Szóval vettem egy ilyet: [link]
Így már működnie kellene a mikrofonnak és a hangnak is együtt. Hang ugyanúgy van, és a gép mutatja, hogy van mikrofon is, de teszteltem, és semmit sem képes felvenni, teljesen néma. A Skype pl kiírta, hogy "mikrofonja nem működik, próbálja meg másikkal". (Teszteltem másik fülhallgatóval is, annál is ezt írta ki.)
Valaki tudna segíteni, hogy hogyan oldjam meg?
Nem ártana tudni hogy milyen fülesed van.
De ennek hiányában elsőre javaslok egy alaplapnak megfelelő audio drivert a gyártó honlapjáról. Ha csatlakoztatsz egy jack-et felugró ablakban jelzi hogy érzékelte.
Jobbklikk a tálcán a hangszóróra rögzítőeszközöknél látnod kéne még win alatt is.
Miért is kellett venned ilyen kábelt? csak egy jack van a fülesed végén? esetleg nem telefonhoz készült? más a 4pin lábkiosztása.
Ha ezeket leírnád vagy eleve így kezdted volna nem a sötétben tapogatóznánk.Kábel helyett lehet hogy olcsóbban megúsztad volna: [link]
Csak egy sima fülhallgató, tehát egyetlen csatlakozója van, amit ugye a zöldbe szoktam bedugni. Ezért vettem ezt a kábelt, hogy ketté lehessen osztani (rózsaszínre és zöldre).
A fülhallgató maga ilyen: [link] Szóval igen, telefonhoz készült, de elméletileg van rá megoldás, hogy géppel is teljes értékűen működjön.
A legfrissebb driver van a gépen. A hangrögzítőnél mutatja a mikrofont.
Tudom, hogy vehetnék egy fülest, de egyszerűen nem bírom elviselni a fejemen, nekem ezek a kompakt fülhallgatók sokkal jobban tetszenek. Ezért szeretném így megoldani.
A fülhallgatódnak 4 érintkezős (jobb-bal fülhallgató, mikrofon, földelés) jack-dugasza van, ezt kell szétosztani kettőre (egy a fülhallgatónak, egy a mikrofonnak).
Tehát kell egy elosztó (egyik felén egy 4 érintkezős jack-aljzat, másik felén egy 3 érintkezős jack-dugó a számítógép fülhallgató-kimenetéhez és egy 2/3 érintkezős jack-dugó a számítógép mikrofon-bemenetének).
Hirtelenjében ezt találtam:
Köszönöm a válaszokat :)
Akkor még futok pár kört, mert valahogy mindenképp meg szeretném oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!