Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megérné a 144Hz-es monitor?

Megérné a 144Hz-es monitor?

Figyelt kérdés
A gép I5-3570, MSI GTX 1060 6GB, 16GB DDR3 1333MHz, 240GB SSD, 2TB HDD. Jelenleg egy 60Hz-es 4ms-es 24"-es samsung monitort használok fullHD felbontással és az érdekelne, hogy megérné-e lecserélni egy 144Hz-es monitorra? Lenne különbség a kettő között, illetve kihajtaná a gépem azt a monitort, tehát "elég lenne" a gépem egy ilyen monitorhoz? Szerintetek ?
2018. jan. 15. 22:27
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Egy esetben nagyon megéri: ha gyors tempójú FPS játékokkal játszol. Nálam akkora ugrás volt a 144 Hz-es monitorra váltás, mintha egy egész másik játékkal játszottam volna. Nem tudom megmagyarázni, de annyival simább a képmegjelenítés, hogy esküdni mernék rá, 90-120 Hz-en játszva előbb észreveszem az ellenfeleket, gyorsabban be tudom őket célozni, stb. Lehet, hogy ez csak önámítás, de tény, hogy pl. CoD-ban a régi monitorommal 1,2 volt a Kill/Death arányom, és 144 Hz-re váltva egy hónap alatt felmentem 2,5-ig. Amikor kénytelen voltam visszaváltani 60Hz-esre, egyből visszazuhantam 1,4-re, mikor visszakaptam a 144Hz-est, seperc alatt visszakapaszkodtam 2,7-re. Nekem ez egyértelmű bizonyíték volt a 144Hz előnyeire. A "60 FPS felett nem látni a különbséget"-idiótákat nyugodtan ignoráld, nekik életükben nem volt jó monitorjuk.

A géped bőven elég lesz hozzá, bár a rosszul optimalizált játékoknál (pl. The Division) nem számíthatsz 60-70 FPS-nél többre.

2018. jan. 15. 22:58
 2/2 anonim ***** válasza:

Mivel megvan a konfigod, ezért egyszerüen ki tudod próbálni, milyen beállításokkal, milyen játékokkal kapsz stabil 144+ fpst.

COD, CSGO próknak számít, casual játékosoknak egyáltalán nem.

2018. jan. 16. 01:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!