Miért nem olvassa a külső tárhelyet a számítógép, TV? (többi lent)
Vettem egy külső tárhelyet, 1 TB-ost, amelyhez egy viszonylag rövid, 3.0-s USB csatlakozó van. Ezzel a gyári kábellel szuperül működik mindenhez.
A kényelmesebb használatért vettem egy 2.0-s USB hosszabbítót (female-male végekkel), viszont ezzel már nem olvassa se a gép se a TV a külső HDD-t.
Az lehet a gond hogy a kábel csak 2.0-s? Vagy más lehet a hiba? Köszönöm
Igen, a hosszabbító a hiba, pláne, hogy 2.0-ás. Ezzel én is szívtam 7-8 éve. 13-14 éve még kaptam olyan USB 2.0-ás hosszabbítót, aminek olyan vastag volt a kábele, hogy egy 5 méteres hosszabbító + 1.5 USB A/B-kábel gond nélkül összekötött egy nyomtatót a géppel (elég vastag is volt a kábel). Már pár éve azonban olyan cérnavékony vackokat dobnak piacra hogy egy külső tápos 3.5"-os HDD egy 1m-es hosszabbítóval már használhatatlan, míg a saját kis gyári fél méteres A/B-kábelével gond nélkül üzemel.
Persze látszik is a gyári, de rövid kábelen, hogy az átmérője kb 2x-ese vagy még több is.
Én az ilyen merevlemezeket mindig direktbe kötöm be, legyen TV vagy laptop. Hosszabbító esetén pedig csak olyant vennék amit kézbe tudok fogni és ellenőrizni tudom, hogy tényleg egy vastagabb fajta. Ha több közül lehet válogatni még AWG-keresztmetszettel is, az még jobb...
Köszönöm a válaszod!
Ha 3.0-s hosszabbítót próbálok, az megoldás, vagy biztosra azzal se mehetek?
Biztosra sajnos azzal se mehetsz. Itt az a legnagyobb baj, hogy a merevlemez működéséhez szükséges tápellátás is az USB-kábelen keresztül átadásra és ilyen esetekben a kis keresztmetszet illetve a többszörös kontakt-átmenet miatt annyi teljesítmény veszik el ezeken a pontokon, hogy a merevlemez már nem hajlandó felpörögni.
Esetleg egy nagyon rövid, 20-30cm-es, maximum fél méteres valamilyen nagyon jó minőségű vastag kábellel talán összejön, de ez se garancia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!