Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha SLI-ben összekötök két...

Ha SLI-ben összekötök két videokártyát, akkor dupla teljesítményt kapok?

Figyelt kérdés
Nekem közel ez lenne a logikus, de olvastam már olyat is, hogy csak 150%-os lesz a teljesítmény többlet így, nem a duplája. Hogy van ez?
2018. jan. 14. 02:47
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
igen , egyforma típus és márka , és támogatja a SLI-t
2018. jan. 14. 02:58
 2/8 anonim ***** válasza:
27%

2x RX vega crossfire 4k-ban

https://www.youtube.com/watch?v=e4f_Hb5iKXs

2018. jan. 14. 03:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem ilyen egyszerű a képlet.

Ha SLI ha CF itt angyon sok múlik a driveren, mert minden játékhoz külön-külön profil kell. Ezért van az, hogy eléggé változó is, hogy mekkora teljesítményt lehet vele kinyerni. Legtöbb esetben ez 150 és 180% között mozog, efölött nem nagyon szokott összejönni vagy csak nagyon ritkán, illetve annak is megvan az esélye, hogy egyáltalán nem működik, csak egy kártya fog menni xy játéknál.

Ami meg még fontos, hogy igazából csak csúcskártyákat éri meg összekötni, mert két középkategóriás vagy lassabb kártya helyett inkább megéri, egy de erősebb kártyát használni, ezesetben nincs a fentebbi szoftveres béklyó.

2018. jan. 14. 04:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A játékok többsége nincs több kártyás gépre optimalizálva, mert nem is erre találták ki. Tehát ahogy írták 150% os teljesítmény már jónak mondható játékok alatt
2018. jan. 14. 07:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz dupla semmiképp, már csak abból kiindulva se, hogy a vram nem duplázódik. Ha van 2db 4gb-os gtx 1050 ti-d, akkor SLI-ben is csak 4gb lesz, nem megy fel mágikusan 8-ra. Aztán ott a hűtés kérdése, a felső kártya mindig melegebb lesz, mert az alsó arra tolja a meleg levegőt, ami ront a teljesítményén.

Ezután ott a driver támogatottság is, meg az alaplap egyáltalán kezeljen SLI-t (mert CF-et szinte mindegyik tud, SLI-t messze kevesebb) és társai.

A 150% reális átlagnak mondható.

Csak akkor éri meg CF-fel és SLI-vel játszadozni, ha elérted a csúcskártyákat és nincs hova tovább. Jelen esetben ez gtx 1080TI vagy sima gtx 1080, vagy amd oldalon a vega kártyák. Olcsóbbnál eléggé rossz beruházás, mert kát azonos árú kártya árából már kijön a következő vagy azutáni kártya, ami kevesebbet fogyaszt egymaga, nagyobb a teljesítménye, a lapnak sem kell cf/sli támogatottság.

2018. jan. 14. 09:04
 6/8 A kérdező kommentje:

Két GTX1080TI-re gondoltam venni, ha ma vennék, de jelenleg egy 1060 O6G van a gépben ami nem SLI-s, nem érné meg eladni ezt a nem rég vásárolt kártyát és beruházni két GTX1080TI-re. Pár év múlva veszem azt a kártyát ami akkor a csúcs, de gondoltam körbejárom a kérdést, megéri-e a kettő.

Tesztvideókban láttam már olyat is, hogy két kártyával duplázódott a vram is, akkor ez hogy van igazából?

Köszönöm a válaszokat, mentek a plusszok. :)

2018. jan. 14. 14:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Mire használod a gépet? Milyen felbontásba? Mert nem sok dologra kevés egy 1080 ti
2018. jan. 14. 17:01
 8/8 A kérdező kommentje:
Játszom, jelenleg fullhd 60Hz monitorral, de a későbbiekben lehet egy 144Hz monitor is, vagy több monitoros megoldás, erre kell majd az erőforrás.
2018. jan. 14. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!