Négy éves gépemre, milyen Windowst telepítsek? Mekkorára particionáljam a HDD-t 80 GB?
Ma vettem a gépet havertól. Olyan rendszert akarok rá ami jól megy rajta, a merevlemezeket én vettem bele.
Táp: FSP 400W HEXA
Alaplap: MSI H61M-P31 G3
Processzor: intel® core™ i3-3220 cpu @ 3.30ghz 3.30 GHz
Ram: 8GB DDR3 1333Mhz
HDD: Toshiba 1TB
HDD: WD 1TB
# 11: Hogyhogy Linuxot tennél rá?
Nem szereted a windowst?
Azért, mert:
* értek hozzá (fejlesztőként és rendszergazdaként)
* a munkámhoz/szórakozásomhoz minden eszköz megtalálható hozzá
* a hardvert támogatni fogja
* és nem vagyok a zárt forráskódú, drága szoftverekhez láncolva
de ez az én egyéni preferenciám. ;)
Az jó.
Mekkora helyet adjak meg a Windowsnak 2018-ban?
1TB felesleges.
aminél van támogatás win 8-ra, az pontosan ugyan úgy támogatva van win 10-nél is, szóval nyugodtan mehet rá a win 10 64bit.
80GB elég karcsú, mert nem csak a rendszert kell ráraknod, hanem mellé települnek az egyéb eszközök is, mint böngésző, ilyen-olyan illesztők, amik nem tűnnek soknak, de felraksz belőlük egy tucatot és hopp, máris + 10gb. Arról nem is beszélve, ha 80GB-ot adsz neki, akkor kb 70GB-ig érdemes csak terhelni a tárhelyet, folyton pucolgathatod a dolgokat róla. Ha már van 2db 1 terás hdd-d, gyugodtan adjál neki 200 GB-ot és az akkor is jó lesz, ha esetleg valami nagyobb programoit is felraknál később (photoshop, videofelvevők stb).
W10 mehet rá! Simán megy, nem kell külön driverezni!
Ha nem a windows partícióra telepíted a játékokat, akkor 100-120GB bőven elég. Én ezt javaslom.
Ja és a Microsoft álláspontja a rendszerkövetelményekkel kapcsolatosan:
Ezeket a programokat szoktam fel tenni:
- Firefox
- Chrome
- Opera
- VLC
- Utorrent
- Totál Commander
- Nero 7
- 4K YouTube letöltő
- PhotoScape
- Avidemux
- Google Drive
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!