Valaki össze tudna rakni nekem egy PC konfigot?
Sajnos ennyire nem értek a hardverekhez, olyan 200.000 Ft körüli összeg áll rendelkezésre (monitor, egér, billentyűzet stb nem szükséges). Ha hosszú távon nézzük, akkor videóvágásra, illetve 3D-s modellezésre használnám (viszont jó lenne, ha pár mai játék is elfutna rajta). Nyilván ezeket nem profi szinten űzném a gépen (így egyenlőre nem is kellene több terrányi hdd vagy indokolatlan sok RAM, a lényeg, hogy a gép továbbfejleszthető legyen, ha szükséges).
Esetleg valaki össze tudna nekem állítani ipon-on vagy valahol egy konfigot?
Előre is köszönöm!
I5 7500
B250m (Akármelyik a gigabyte márkából)
Gtx 1050ti (Szintén a gigabyte-ot ajánlom)
EVGA 500W táp (vagy pl fsp hexa+ 500)
8/16gb ddr4 hyperx fury ram
HDD: WD10EZEX
SSD: Kingston UV400 120 vagy 240gb
Ház mind1, ami neked tetszik.
Hasonló konfigot raktam össze 2 hónapja, pont az ipontól rendeltem majdnem mindent.
Hát én inkább egy ryzen 5 1600-as konfigot ajánlok és több okból is
-körülbelül egy árba van a 7500-al,de 6 mag 12 szál
-video vágásra,modellezésre,renderelésre alapbol a ryzen a jobb
-játékban igaz egy 5-10%-ot ver az i5 a ryzenre,egy magon erősebb,de ez 5 fps különbség,szinte észrevehetetlen
-tovább fejleszthetőség egyértelmű ryzen: mivel Intel 1151 (200) socketen csak 7. generácios Intel procik mennek bele (vagy előbbi) azaz az új coffe lake 8.genhez új lap kéne,addig az AMD oldalon nemsokára jönnek a Zen 2-es procik amik ugyanúgy kompatibilisek az AM4 sockettal (ami állítólag 2020-ig támogatva is lesz)
Félre értés ne essék nem vagyok se AMD fan se Intel hater,nem akarom rad erőltetni ezek csak tények.:)
Köszönöm a válaszokat!
Az igazság az, hogy alapból Intel-be gondolkodtam, de most azért elbizonytalanodtam (mert így utánanézve valóban sokan ajánlják a Ryzen-t és a teszteken se teljesít rosszul). Plusz az valóban nem férne bele, hogy ha a jövőben procit szeretnék cserélni, akkor új alaplapot is vegyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!