Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tud mondani nekem valaki...

Tud mondani nekem valaki valamiféle Hardver gyorstalpalót?

Figyelt kérdés
Új munkahelyem van, egy videójátékokkal is foglalkozó üzletben. Sajnos eddig konzolhoz volt csak szerencsém, a PC-khez felhasználó szinten értek, de ismereteim hiányosak. Tud valaki valamiféle módot, hogy tudom a leggyorsabban és legegyszerűbben elsajátítani az alap tudnivalókat (pl.: hogy ismerve a configot, ránézésre megállapítsam, futni fog-e a játék stb.) Segítségeteket előre is köszönöm!

2018. jan. 8. 23:31
 1/5 anonim válasza:

Hűha, ez hosszú lesz...

Alap tudnivalóként semmit nem tudsz, vagy a PC részeit tudod?

2018. jan. 8. 23:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Nincs teljes sötétsèg, nagyjából tudom a részeit, inkább a config "szerkezetèt" nem látom át (Konkrét számokon kiigazodok mint pl 4Gbnál jobb a 8Gb RAM :D, de nem tudom hogy "intel core xyz" és "zyx" konkrèt típus közül melyik a jobb) Eddig a hardverekkel nem sok dolgom volt, amit tudok róluk az is rám ragadt, mintsem tanultam/tapasztaltam volna. Sajnos eddig az interneten is túlrészletezett és inkább általános iskolàs szintű anyagot találtam.
2018. jan. 9. 00:49
 3/5 anonim ***** válasza:
24%
Core xyz közül az jobb játékra, amelyiknek magasabb az óra jele. Pl jobb egy i3 vagy i5 játékra ami 3500 MHz-es, mint egy i7 ami csak max 3000 MHz-en ketyeg. Csak példát mondtam. Játékra jobb a kevesebb, de magasabb órajelen ketyeg ő mag, ha prociról van szó. De jobban számít a videokártya. Lényegében ott is az órajelek számítanak jobban. Ott a gpu arra kell, hogy vigye a grafikus motorját a játéknak. A rája arra kell, hogy részletesebb textúrák lehessen használni. Pl 512x512-es textúráknál elég egy giga, 1024hez már nem árt kettő, 2k-hoz már jobb a 4 vagy a 8. Modolható játékoknál, mint pl a skyrim is, ezt szépen meg lehet nézni, hogy mennyi vramot használ alapon, 1kban,2kban,4kban.
2018. jan. 9. 06:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"Pl jobb egy i3 vagy i5 játékra ami 3500 MHz-es, mint egy i7 ami csak max 3000 MHz-en ketyeg. "

Baromság!!! Az az i5 lehet, hogy második generációs, míg az i7 a legújabb, ráadásul mégha egy generációba tartoznak sem feltétlenül igaz, hogy a magasabb órajelű proci a jobb. Tartsd meg magadnak a hülyeségeid, ha kérhetném!

2018. jan. 9. 08:07
 5/5 anonim ***** válasza:
51%

Általánosságban elmondható, hogy minél modernebb, újabb hardvered van az szinte biztos, hogy jobb lesz, mint az AZONOS kategóriába tatozó régebbi hardver.

Pl. egy i7 7700 jobb, mint a korábbi generációs i7 6700, viszont egy i7 6700K-nál már gyengébb.

Érdemes megnézni az árakat is, mert (jó esetben) elárulja az adott hardver "pozícióját" a rangsorban. Pl.: egy 20 ezer Ft-os GT1030 biztos, hogy gyengébb lesz, mint egy 40-50 ezres GTX1050. A legegyszerűbb egyébként, ha összehasonlító videókat / teszteket nézel az adott termékekről. Én általában az [link] oldalt szoktam használni, vagy [link] oldalon lévő benchmark adatbázist.

2018. jan. 9. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!