Ez a gamer PC konfiguráció életképes lenne? (Többi lent)
Sziasztok!
Egy gamer számítógépet szeretnék vásárolni, de előtte kíváncsi lennék az internet véleményére is. Első soron arra lennék kíváncsi, hogy az általam összerakott konfiguráció működik-e, de az építő jellegű hozzászólásokra is nyitott vagyok.
Tehát:
-thermaltake versa h15 ház
-EVGA 500B 500W (100-B1-0500) tápegység
-MSI B250M PRO-VD alaplap
-Intel Core i5-7500
-ASUS GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit
-Kingstone HyperX FURY 8GB DDR4 2400MHz
-Kingstone A400 2.5 120GB SATA SA400S37/120G SSD (ezt késöbb bővítem, ha szükséges)
A válaszokat előre is köszönöm!

Működő képes, de jelenleg nem a legjobb vétel a kaby lake. Nemsokára jön a coffee lakhez normál áron alaplap, tehát érdemes azt megvárni ha mindenképpen intelt szeretnél, ha most kell gép ryzennel talán jobb gép jön ki ugyan ezen az áron.
Egyébként ha ezt veszed se nyúlsz mellé.

Táp kicsit túl van árazva, azon az áron inkább Pure Power 10 400W ami sokkal jobb minőséget képvisel.
LGA 1151-re én nem építkeznék a bővíthetőség és időtállóság miatt, inkább AM4 vagy LGA1151 V2.
Előbbi ha most vennéd, utóbbi ha 1-2 hónappal később.
Többi ok.(SSD-ről kicsit olvasgattam, otthoni felhasználásra megfelel)

Két dolog:
1. Néhány ezerrel drágábban van Adata SP920 Premier Pro 128 gigás SSD - ez szerintem jobb minőségű.
2. Jól látom, hogy nincs más winchester betervezve? Mert a 120 gigás SSD játékgépnek nagyon vékony. Az SSD-t eleve nem lehet belakni, 10%-ot helyből le kell csípni, akkor marad 108-110 giga szabad hely, amiből cirka 40-et megeszik a Windows, így olyan 70 gigányi helyed marad játszani meg egyéb dolgokra.
Köszönöm a válaszokat!
Viszont kissé összezavarodtam, tudnátok példát mondani arra a coffe lake alaplapra vagy mire?
Valamint a LGA 1151 es 1151 v2 között mi a különbség? Én már azt hittem, hogy mindent tudok amikor megértettem, hogyha a processzeron és az alaplapon is intel socket 1151 van írva akkor a kettő kompatibilis. De ezek szerint naiv voltam amikor azt hittem, hogy ez ilyen egyszerű.

Baromság, hogy a Kaby Lake nem időtálló. Tavaly jött ki, ahogy a Coffee Lake is. Attól még, hogy az Intel ilyen sz*rházi, hogy direkt úgy csinálja a processzorait, hogy még véletlenül se legyenek kompatibilisek, a "régebbi" alaplapokkal nem tehetünk. Ez egy nagyon nagyon szemét, undorító húzás volt a részükről.
Egyébként amit te összeraktál teljesen jó, évekig ki fog szolgálni. Nyilván ha elsősorban játékra fogod használni akkor majd videokártyát cserélni kell nemsokára.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!