MSI GPU OverClocking veszélyes lehet?
Sziasztok, nemrég leszedtem az msi afterburnert mert oc-olható a videókártyám (msi geforce gtx 650 ti 2gb). De én nem nagyon értek ehhez és nem akarom elcseszni.
Esetleg aki tapasztalt az tud adni ötleteket hogy min boostoljak és mennyit?
[link] (kép a programról)
Válaszokat előre is köszönöm
Nem teljesen veszélytelen, de nem is kell tőle félni. Évek óta túlhajtom a gép minden alkatrészét, még semmi nem halt bele.
Mindenek előtt a ventilátornak készíts egy egyéni profilt, ha lehetséges, mivel kelleni fog a hűtőkapacitás. Persze nem kell egyből 100%-ra állítani minden hőfok esetén, de azért próbáld úgy 70-75 fok körül tartani a kártyát, terhelés alatt.
Eztán érdemes a memóriával kezdeni. Kezdésképp mondjuk adhatsz rá +50-et. Utána teszteld egy erre alkalmas programmal (én a Valley Benchmark-ot javaslom, mivel azt ha kell, tudod folyamatosan is futtatni). Ha nem jelennek meg villódzások, képhibák 15 perc után sem, akkor emelj rajta 25-öt. Megint teszteld, ha stabil, akkor megint emelj, stb. Addig emelhetsz, míg nem jelennek meg képhibák, vagy nem jelentkezik más probléma (illesztőprogram nem válaszol, stb.). Ha megtaláltad az utolsó, még elvileg stabil pontot, akkor hagyd futni a benchmark-ot úgy 30 percre, vagy akár 1 órára is. Aztán jöhet a GPU. Itt ugyanez a módszer érvényes. A feszültséghez viszont még inkább ne nyúlj, mert azzal tényleg lehetnek bajok.
Ja, és ha nem mostanság pucoltad a gépet, mindenképp csinálj egy nagytakarítást, mivel elég komolyan nőhet a hőmérséklet. Ha nem cseréltél még pasztát, és hővezető lapokat, azt is érdemes most megejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!