CPU és GPU cserénél fontos-e kb 2-3 éves alaplapomat lecserélni?
Volt egy hasonló kérdésem. Amikre pontosan választ szeretnék tudni:
1) Fontos-e lecserélni az alaplapomat? Mondták, hogy nem érdemes kockáztatni, nehogy elromoljon, mert akkor sérül a proci is.
2) Videókártyának GTX 1050 Ti-t néztem ki, de azt olvastam sok helyen, hogy az RX 470 jobb nála és alig kerül többe, viszont sok helyen a GTX-et pontozzák fel. Pontosan melyik jobb/melyik éri meg jobban?
3) Ha kell-e alaplapot cserélnem pontosan milyet tudnék az alábbi procik mellé venni? A két kiszemeltem: i5-3470, i5-6400
Köszönöm előre is a segítséget! :)
Alaplapom: ASRock H61M-VG3 (kb 2-3 éve van meg, semmi baja)
Jelenlegi igények: CSGO, LoL futtatása maxon laggmentesen
Jövőbeli igények: WoW Legion, PUBG és Rust futtatása, mindhárom elmenne low-meden full laggmentesen akkor már teljesen meg lennék elégedve.
A videókártyát tekintve akkor lehet ebből mégis csak RX 470 lesz. Mostmár csak az i5-3470 kéne, csak az sehol nem kapható. Az i5-6400 az igen, viszont kicsit drágább de ha nem kéne lapot cserélnem akkor megoldható lenne, de attól félek, hogy kellene.. kb így állok :/
szia cserélni kell mindent.
mivel alaplapnál nem oda esnek tűk így mindent cserélni kell, ram is ddr4-es
msi,asus,gigabyte h110-z170 ig bármilyen alaplap jó,az intel i5 6400hoz
Köszi a választ. Az lenne hozzákapcsolódva a kérdésem, hogy alaplap mennyire számít a teljesítménybe? Pl itt van ez amit kinéztem, mert ez beleférne a keretembe: [link]
Ez pl jó lenne hozzá?
8GB ddr4 kell min játékoknak +GTX1050ti RX560 4GB, érdemes eladni régi konfigodat ha akarsz fejleszteni
új típus LGA1151/ddr4/i5-6400
régi ami most van LGA1155/ddr3/i5-3470
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!