HDMI kábelen hol látom milyen típusú?
Helo!
Az érdekelne, ha megnézek egy hdmi kábelt, azon hol látom, hogy épp milyen a verziója? 1.0, 1.4, 2.0 stb?
Jelenleg egy 15 méteres HDMI 2.0a vagy b kellene (kéne a HDR támogatás), viszont nem tudom, milyen számok/betűk/infók stb adják meg ezt a verziót nekem.
Leginkább a csomagolásán mielőtt kibontod. Magán a kábelen ilyesmit nem feltétlenül tüntetnek fel.
(a jelminőség szempontjából a kábelnek van némi jelentősége)
azért kéne 2.0, mert néha játszanék is a filmnézés mellett tv-n, viszont a sávszélesség elég nagyban befolyásolja a dolgokat, 4k-nál az 1.4 pl csak 24-30 hertzes frissítéssel tud dolgozni, szóval 24-30 fps-em lenne, hiába tud a gép többet.
A HDR meg azért kell, mert volt szerencsém filmekhez, ahol be volt építve a hdr, de a kábel meg csak 1.4 volt és finoman szólva minden szürke f*s színűnek hatott.
Tehát a kábelen magán nem fogom látni, kár. A csomagolásra én is gondoltam, csak örültem volna ha a kábelen is találok ilyesmit (összevetni, hogy ami a papíron van az a valóságban is megállja-e a helyét).
Köszi.
Akkor még egyszer: A kábelek minősége meghatározó a jeltovábbítás szempontjából, főleg ha a kábel hosszú!
Attól függetlenül hogy a licenc kibocsátó mit határozott meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!