Mi a véleményetek erről a konfigról?
proci Intel Core I3-4330 (használt)
videókártya Nvidia GTX 660 2GB DDR5 (használt)
ram Corsair 4GB DDR3 1600Mhz (új) (később bővítem 8GB-ra)
alaplap Gigabyte GA-B85M-D3V-A (új)
táp Chieftec 550W (új)
Ez egy egybe konfig, vagy külön-külön veszed a hardvereket? Táp pontosan milyen széria?
Amúgy nem rossz, kompromisszumokkal el lehet vele játszogatni még friss címekkel is.
Külön külön, ez természetes :D
Chieftec 550W GPS-550A8
Chieftec Smart felejtős, inkább Masterwatt Lite.
A többi ok-
Alaplapnak inkább Asrock B85M-PRO4. Ez volt akkoriban a Haswell alá való egyik legnépszerűbb lap.
(Annak legalább normális tápellátó áramköre van, nem mint ennek a Gigának..)
Lecnél még lehet kapni, ~18ezer.
Vagy Hardveraprón is fel-felbukkan néha egy-egy.
Tessék, épp van is kint:
Leírhattad volna, h mit mennyiért fogsz megvenni.
Most komolyan 9ezerért veszel 4 giga új ramot?
Hardveraprón ennyiért majdnem kapsz már 8gigát is DDR3-ból.
VGA-t leírtam a videokártyás kérdésednél (gondolom azt a kérdést is te raktad ki).
Ajánlanék inkább egy 750 Ti-t 20ezer környékén, de hát nyilván ez valamivel erősebb annál.
Tápot is ha használtat veszel, kevesebbe kerül.
Meg ennek elég egy 400-as is.
i3-4330 55Watt
VGA: GTX660 140Watt (750 Ti 75Watt)
ram: modulonként 3Watt
alaplap: 25Watt
hdd: 3-5Watt
5-6ezerért vannak FSP Hexa 400, Chieftec GPS-450AA, vagy majd a táp fetisiszták ajánlanak másikat.
proci 20
videókártya 20
ram 10
alaplap 17
táp 12
alaplapot nem veszek használtan.
tápot sem veszek használtan.
átvevőpont esélytelen.
Nem tudom milyen videókártyásról beszélsz.. (rosszul gondolod, hogy én írtam.:) )
Ennyi erővel mindent megvehetnék használtan, illetve vehetnék egy már összerakott gépet.. De vehetnék egy 5ezer forintos laptopot is, ugye az olcsóbb..
Angyalktündérbogárvirágszálam.
Az általam ajánlott gépnek jobb az ár/érték aránya, mint amit Te válogattál össze. Erre irányult az eredeti kérdésed, h mi a véleményünk az általad összerakott konfigról.
Az 5ezer Ft-os laptopot nem ajánlanám csak azért mert olcsóbb., mivel annak az ár/érték aránya nem lehet valami jó..
Aztán. Lec nem használt alkatrészeket árul, hanem vadonatújakat.
Ha nem tudod ki az a Lec, akkor esetleg frissítsd az erre vonatkozó tudásodat. Nyilván jó okkal ajánlott a gépösszerakó topicokban.
Ő egy hardver-kereskedő, aki a bolti árak alatt szokott termékeket eladni, mielőtt bemegyünk az Iponba, Aquába, érdemes Lecnél is lecsekkolni mi mennyibe kerül.
Tőlem nyugodtan megveheted azt a sz×r lapot amit kinéztél, aztán ha majd a későbbiek folyamán esetleg vennél a lapba egy i5-öst, esetleg i7-est, és throttlingolni fog a processzor, akkor előre szólok, h nem kell megkérdezned itt, h mi baja a gépednek, miért nem lett gyorsabb az i7-essel, mert csupán az lesz a baja, h az általad kinézett lapnak 3 fázisú a tápellátó áramköre, nem 4, ami a minimum lenne egy nem irodai gépben..
De nem kell hallgatnod arra, aki ért is valamit hozzá, vedd csak meg azt a lapot amit kinéztél már amúgy is..
Ja, h a ram nem 9, hanem 10ezer...
Congratulations. -_-
Ne azavarjon, h a Harvderaprón 10-12ért 8gigát kapsz, te vegyél csak 4-et ugyanennyiért.. Ja tudom, ramot sem veszel használtat.
Végülis a használt ram aztán m×rha nagy rizikót tud jelenteni, ellentétben egy régifajta, nagyfogyasztású, forrófejű videokártyával, ami már régen elmúlt 3 éves, bármikor megadhatják magukat a tervezett élettartamuk végét jócskán elért alkatrészei.
Kár, h nem Te kérdezted a GTX660-at abban a kérdésben, ott hosszabban kifejtettem, mi a baj a régebbi csúcskártyákkal, hiába jutányos az áruk.
Bár 20ezer az mondjuk rendben van, azt hittem többért adják.
Ezért kérdeztem egyébként mi mennyibe fog kerülni.
Szóval a régebbi architektúrához tartozó videokártyákkal az a baj, h akkoriban még nem 75 ,meg 120Wattot fogyasztott egy VGA, hanem ezeknek az értékeknek a dupláját (200-250Wattokat). Namost a kártyák alkatrészei a garancia idő lejártáig többnyire szépen elviselik ezt a hatalmas hőteljesítményt, amit ez a fogyasztás jelent. Persze van hűtés a kártyákon, nem is erről van szó, de a nyáknak, illetve a rászerelt alkatészeknek attól még el kell viselniük ezt a teljesítményt. És bizony 3 év után már elérik a tervezett élettartamuk végét. Persze attól is függ, az előző tulaj mennyit játszott a kártyával, de attól még kijelenthető, h igenis számolni kell vele, h egy régebbi, nagy fogyasztású kártya bármikor elhalálozhat már, és akkor az ára kidobott pénz volt.
Ezzel szemben egy kisebb csíkszélességgel készült újgenerációs kártya (750/750Ti, GTX960, 1050...stb) alig fogyaszt, alig termel hőt, az alkatrészeinek sokkal kevesebb hőingadozást kell elviselniük, ezek a kártyák 3 év után sem fogják olyan könnyen megadni magukat.
De jelen esetben inkább a HD7970, R9 280/280X, 380/380X-re gondoltam, vagy a régebbi GTX csúcsmodellekre, amiket még manapság is 30-35ezrekért szeretnének eladni, ami egy 1050Ti-hez képest valóban kevesebb, de ismerve a kártyák TDP-jét és életkorát, én inkább nem ajánlanám megvételre a fentiekben összefoglaltak miatt.
A 20ezres GTX660 az nem annyira rizikós, még ha baja is lenne, nem olyan sok pénz, mintha 30-40-ért venne az ember valami régebbi kártyát.
Az alaplapot, ill. a tápot azért ajánlottam a használtat, mert feleannyi mint amit kinéztél, és a maradékból lenne pénz 8giga ramra.
(Mondjuk akkor még nem tudtam, h a használt ram az az ördögtől van..)
Mert így hiába raktad össze a gépet egész jól, az alkatrészek számítási kapacitása pont passzol egymáshoz, de a ram az kevés lesz, vissza fogja fogni a teljesítményt, az lesz a szűk keresztmetszet. Ráadásul nem csak egy picit fogja vissza a gépet, hanem nagyon. Édeskevés ehhez a 4giga ram, ezért ajánlgattam a 8gigát feltétlenül.
Gondolom azt azért tudod, h manapság a játékok egy része már nem úgy van, h elindul minden gépen, aztán maximum kicsit akadozik, hanem konkrétan el sem indul, ha nincs pl. annyi ram a gépben, ami a minimum gépigényben meg van határozva.
Asszem mindent leírtam, kicsit hosszú lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!