WD20EARX 2TB merevlemez keletkező probléma?
Kb 6,5éve teljesít szolgálatot nekem,adattárolás céljából.
Napi szinten megy,változóan olyan 6-14óra között.
Van okom az aggodalomra vagy ez normális jelenség ennyi idősen és több mint 700nap üzemidővel?
Hamarosan csatolok Hd Sentinel képeket!
undorítóbb féreg képfeltöltőre fel sem tölthetted volna..
A lényeg, hogy az 1 helyen tárolt adat az máris kuka! Vegyél még 1 és klónozd rá a jelenlegi öreg wincsről az adatot.. akkor már talán biztonságban vannak a cuccaid!
Nagyon változó! Nekem egy 2 éves 1 terrás szó szerint egyik pillanatról a másikra totál megdöglött .. míg a másik 1.5 terrás 6-7 éve robog gond nélkűl.. igaz már 50% a kondicioja.. de még megy és sztem. a jelenleg majdnem 2 éves 1 terrást is túl fogja élni..
Ez sajnos innentől lutri. Informatikusok azt szoktuk mondani, ha 1 van, akkor lesz több is.
Erre tudok konkrét példát és ellenpéldát is mondani. Láttam már vinyót meghalni az első hibás szektor után pár nappal.
Viszont a kis Raspberry-n lévő 320GB-os 2 bad sectoros vinyó évek óta megy hibátlanul.
Én a helyedbe lehetőség szerint minél előbb vennék egy új vinyót. Ár/érték arányban a 3 vagy 4TB-os ami legjobb (mindkét esetben kb 7.5Ft/GB).
Minden adat átmásol. A régi maradhat a gépben, de fontos adatokat nem tárolnék rajta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!