Játék közbe kifagy, pedig jó konfig, régen nem volt semmi baja?
sziasztok
adott egy gtx 670 i7proci samsung ssd 550w táp
eddig csgo-n játszottam nem volt probléma, viszont hosszabb játéknál nagyon felmelegszik. Megvettem a pubg-t viszont 2perc után kifagy az egész és nem reagál semmire, szoftveresen már mindent próbáltam, mi lehet a baj?
1: tápegység, elöregedett, nem bírja. Típus, vásárlás időpontja? Megoldás: Másik tápegység, lehetőleg minőségi.
2: túlmelegedés. Stressz-tesztekkel ellenőrizhető. Megoldás: pasztázás.
Tápegység márkája/típusa?
Milyen gépház ez?
Hány ventilátor van benne? (elöl/hátul)
Volt már takarítva a belseje? (Porcicák nem gyűltek össze a processzor hűtőn, videokártya ventilátorai alatt - eltömve a levegő útját a lamellák között?)
Amit az első írt, még azt is át lehet nézni (paszta nincs-e teljesen elöregedve), illetve pl. Aida64-el monitorozhatnád a hőfokokat, így kapásból látszik, ha tlmelegedne valami.
köszönöm a válaszolat.
a táp 2014be lett véve, a ház egy predator x2, szoktam nézni hőfokot terhelés közbe és a videókártya nagyon melegszik. Benchmark közbe 92C fokra is felmelegszik rövid idő alatt, nem is merem onnan tovább folytatni. Már 2 új Asus HD 7870v2 vidókártya tönkre ment benne, mire ezt adták helyette. Házat szoktam fújatni, proci vízhűtéses. Próbáltam úgy, hogy nagy teljesítményű ventilátort állítottam a kártyára, de úgy is csak tovább bírta. Nem egyik napról a másikra, hanem mindig szépen fokozatosan kezdődnek a bajok, aminek a vége mindig új kártya, amikor szinte a leg gyengébb gépeken is elfutó játékokkal játszom, akkor is ritkán. (ram 8 giga)
konfigom
Ház : Aerocool XPredator Devil X3 Red Edition
Táp: HKC USP-550W
Alaplap: Gigabyte GA-EX58-UD4P
CPU: Intel i7 950
Hűtő: Corsair H50 Push-Pull dupla venti
Ram: 2x4GB KIT Geil DDR3 Enhance Corsa 1333MHz C9
VGA: Nvidia Geforce GTX670
SSD: Samsung 830 256 GB
HDD: Samsung 250 GB
Write Master DVD RW
Hákácé tápegység, pasztmek?!
Tessék:
https://www.youtube.com/watch?v=XhCnwiWBbUY
Sajnálom az Asust, h kicseréltek neked két VGA-t, pedig egyértelmű, h a hulladék, semmire se való tápegységed nyírta ki a VGA-kat; és most is az kínozza szerencsétlen gépedet.
Vegyél egy FSP Hexa 400-at.
Nem "nagyobb" tápra van szükséged, hanem MÁRKÁS tápra.
A HKC az NEM az.
Ez a géped kábé:
i7-950: 130Watt
GTX670: 170Watt
ram: modulonként 3Watt
lap: 30Watt
SSD + HDD: <10Watt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!