Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elég a mai játékokhoz a 8 gb...

Elég a mai játékokhoz a 8 gb ram? A rendelt gépembe 8 gb-ot rendeltem és nemtudom elég lesz e? Vagy kell a 16 gb már?

Figyelt kérdés
Néhány játéknál már 16 gb-ot látok kiírva ajánlottba, de gondolom nem biztos, hogy kell annyi nekik. Mondjuk maxon akarok játszani, tudom ez függ a gpu-tol is, de azért leírtam.

2017. dec. 25. 20:22
 1/8 anonim ***** válasza:
8gb-ramom van, igen elég a 8gb...
2017. dec. 25. 20:26
 2/8 anonim ***** válasza:
Éppen még elég, de lehetnek olyan nagyobb játékok amikhez már kevés.
2017. dec. 25. 20:38
 3/8 anonim ***** válasza:
16 gb ramom van. Bizony pár játék benyel belőle 9-10-12 gb-ot is. A jövő szempontjából ha van pénzed, vegyél még 8 gb-ot. Jó pár éve még a 4 gb is elég volt. A 8 gb már éppen, hogy csak.
2017. dec. 25. 21:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem nagyon értem, hogy mi a kérdés, mikor Te magad írod, hogy látod, hogy kell.
2017. dec. 25. 21:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Persze, hogy kell. Én nemrég cseréltem le 16GB-ra a régi 8-asomat, és meghökkentő volt látni, hogy még 2-3 éves játékok is mennyivel jobban mennek.
2017. dec. 25. 21:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha van pénz célszerű, de nem az a legfontosabb. Ha emiatt más hardverből nem veszel gyengébbet akkor érdemes 16 gigát venni, de nem dől össze a világ 8 giga rammal se. Legfeljebb nem fogsz youtubeozni és játszani egyszerre miközben facebookon irogatsz a haveroknak.
2017. dec. 25. 21:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Elég a 8 is, tapasztalatból tudom. A trükk, hogy ne engedj mindenfélét futni a háttérben feleslegesen. Gondolok itt arra, hogy nem engedsz mindent automatikusan indulni, játék előtt bezársz minden felesleges dolgot (webböngésző, zenelejátszó, stb.), és tényleg csak azt hagyod futni, ami kell is. Így teljesen kellemesen el lehet lenni, és nem lesz gond.
2017. dec. 26. 06:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Utolsó: Ez így igaz. De ez az állapot nem sokáig tartható fent. Az újabb játékok felfalják a 8gb-ot akármennyire is csökkented más alkalmazások háttérben való futását. Nálam is alapvető dolgok futnak, a rendszer felállás után mindössze 1.3-1.4 gb-memóriát használ. Egy két játék így is 9-10 gb-on felül zabál.
2017. dec. 26. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!