Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Bizonyos random időkönként?

Bizonyos random időkönként?

Figyelt kérdés

Van egy olyan problémám hogy bizonyos (random) időkönként,

Eddig ismeretlen hatására a kijelzőn megjelenő kép 1-2 másodpercre befagy majd eltűnik minden grafikus dolog, megáll a tudomány, a laptop megy fizikailag tovább szoftveresen viszont semmi,

nem reagál sem F1, ctrl+alt+del, CapsLock-ra parancsra sem,

viszont nem kapcsol ki, a venti pörög tovább, a kijelzőn egy egyszinű háttér folyamatosan jelen van stb.

Multkor Debian és Ubuntu live rendszer alatt is produkálta a hibát.

------------------------

Már az első lépésnél elbuktam és ebben szeretném segitségeteket kérni, hol/hogyan bogozhatnám ki a rendszerből hogy a leállás pillanatában milyen hibát észlelt a rendszer?

------------------------

Acer Aspire 5536 - MS2265 -JV50PU

CPU: AMD® Athlon(tm) x2 dual-core ql-65 × 2

Graphics: [AMD/ATI] RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

Ubuntu 17.10 X64

Gnome: 3.26.2

------------------------

2017. dec. 25. 14:14
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
mármint úgy értem hogy megoltottam, szokás szerint
2018. jan. 15. 20:49
 12/13 anonim ***** válasza:
48%

# 12

Az jogos hogy szeretnéd tudni mi lett a megoldás, én is,

VISZONT a többi csak szimpla provokatív irigység hogy ő megoldotta amivel te tudatlan már szervizbe rohantál volna szervizesnek picsogni hogy buta vagy megoldani egy problémát önerőből.

Hiába, buta ember taktikája így provokálni a nála okosabbat, hátha olyan nyomorultul fogja magát érezni miattad mint te mikor rájöttél hogy nem vagy elég okos önerőből megoldani a problémákat.

2018. jan. 16. 09:24
 13/13 A kérdező kommentje:

Sorry, rég jártam erre de akkor megválaszolom hogyan is kerültem el a szervizt saját kútfőből dolgozva. Nos igen,

"-"

csak ér valamit az a néhány év tapasztalat, meg persze a kitartás

ami sok szervizberohangálós-kényelmesből hiányzik. ;)

Szóval a megoldás az alábbi.:

[link]

Aspire-5536:~$ uname -r

4.13.0-22-generic

Aspire-5536:~$ lspci | grep VGA

01:05.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

Aspire-5536:~$ sudo apt-get install firmware-b43-installer

Aspire-5536:~$ sudo dpkg -i --force-overwrite firmware-linux-nonfree_0.43_all.deb

-------------------------

Igazából azóta, azaz az elmúlt legalább 1 hónapban nem volt semmi hasonló incidens,

képelmenés meg befagyás, kényelmesen szalad ahogy kell neki,

2018. febr. 3. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!